Moduri CONTROVERSATE în care Facebook foloseşte datele personale

Publicat: Luni, 10 Februarie 2014 11:46 // Actualizat: Joi, 13 Februarie 2014 12:07 // Sursa: romaniatv.net

FACEBOOK. Aniversarea de zece ani a reţelei de socializare a amintit lumii întregi de creşterea rapidă şi spectaculoasă a site-ului într-o perioadă relativ scurtă de timp. Cu toate că Facebook este foarte popular, numărând mai mult de un biliard de utilizatori, mulţi dintre aceştia sunt nemulţumiţi de modul în care site-ul de socializare le foloseşte datele personale, scrie Times.com.

FACEBOOK are o politică de utilizare a datelor personale ale utilizatorilor care naşte multe controverse. Una dintre practicile Facebook care te-ar putea îngrijora este că păstrează date despre utilizatori chiar şi după ce aceştia decid să-şi şteargă contul de pe reţeaua de socializare. O altă problemă cu care utilizatorii nu sunt de acord este faptul că, dacă decizi să cumperi ceva online, prietenii tăi de pe Facebook află imediat. Facebook a fost chiar dat în judecată pentru această practică.

FACEBOOK Paper: Cum poţi instala aplicaţia în România

Nu mai este un secret pentru nimeni că Facebook, la fel ca alte site-uri, îţi urmăreşte fiecare mişcare pe care o faci pe internet. Facebook păstrează date despre activitatea ta online timp de 90 de zile, fie că eşti logat pe reţeaua de socializare, fie că nu. Mai mult, dacă dai "Like" unei pagini sau unui produs, informaţia respectivă poate fi folosită de Facebook în publicitatea online.

O altă practică controversată este folosirea software-ului de recunoaştere a feţelor pentru a te identifica în fotografii. Deşi, la cererea autorităţilor din domeniu, Facebook a renunţat la folosirea software-ului în 2012, în 2013 compania a revenit asupra deciziei şi l-a reintrodus.

FACEBOOK Look Back: Cadou emoţionant de la Facebook pentru toţi utilizatorii

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 feb 17:27
...startup-ul Eterni.me, o platformă digitală revoluţionară. Bazată pe inteligenţă artificială, platforma Eterni.me va colecta toate datele generate de o persoană în cursul vieţii şi va furniza un avatar. ...
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H