Facebook plăteşte despăgubiri de 48 de milioane de euro: „Răul care poate fi suferit din cauza acestui serviciu este real şi sever”

Facebook a acceptat să plătească despăgubiri 48 milioane euro pentru foștii și actualii săi moderatori, pentru a compensa problemele de sănătate mintală cauzate de acest serviciu, ca urmare a recunoașterii impactului pe care îl are acest job asupra oamenilor.

RomaniaTV.net
13 mai 2020, 06:37
Facebook plăteşte despăgubiri de 48 de milioane de euro: „Răul care poate fi suferit din cauza acestui serviciu este real şi sever”

Facebook a acceptat să plătească despăgubiri 48 milioane euro pentru foștii și actualii săi moderatori, pentru a compensa problemele de sănătate mintală cauzate de acest serviciu, ca urmare a recunoașterii impactului pe care îl are acest job asupra oamenilor, conform The Verge.

Într-un acord preliminar stabilit în tribunal, compania a fost de acord să plătească despăgubiri moderatorilor săi americani și să ofere mai multă consiliere în timpul muncii.

Fiecare moderator va primi cel puțin 920 euro și va avea parte de alte posibile compensații dacă vor fi diagnosticați cu PTSD (Sindromul de stres posttraumatic) sau probleme similare. Acordul acoperă 11.250 de moderatori, iar avocații cazului consideră că mai bine de jumătate dintre aceștia ar putea primi bani în plus pentru problemele mintale cauzate de serviciul lor din cadrul Facebook, incluzând depresia sau dependența.

„Suntem mulțumiți că Facebook a lucrat cu noi pentru a crea un program fără precedent menit să ajute oamenii care fac lucruri inimaginabile abia acum câțiva ani”, a spus un avocat al cazului, Steve Williams. „Răul care poate fi suferit din cauza acestui serviciu este real și sever”.