FACEBOOK provoacă dependenţă. TESTUL care îţi arată gradul de dependenţă

Aproximativ 85% dintre utilizatorii de Facebook se loghează zilnic pe reţeaua de socializare. Nu e de mirare, spun psihologii, care spun că postarea informaţiilor despre propria persoană activează în creier aceleaşi zone ca sexul. 

10 apr. 2014, 12:21
FACEBOOK provoacă dependenţă. TESTUL care îţi arată gradul de dependenţă

Unii dintre noi stau cu orele pe Facebook, avand o rata a clickurilor impresionanta, iar altii abia isi deschid mailul. Fiecare se comporta in felul sau in legatura cu noile mijloace de comunicare: facebook, twitter, sms, mail… Tu cum te descurci cu toate acestea? Esti in pragul unui atac de nervi cand pierzi conexiunea la internet, iti consulti cele 8 adrese de email la fiecare 5 minute? Sau, din contra, ai o placere sadica in a nu raspunde celor care-ti trimit sms-uri? Raspunde la intrebari pentru a afla cat de dependenta esti de toate aceste instrumente!

Revista Psychological Reports îţi arată dacă eşti dependent sau nu de Facebook. La cele şase întrebări de mai jos trebuie să răspundeţi în felul următor: 1. Foarte rar 2. Rar 3. Uneori 4. Des 5. Foarte des.

Vă petreceţi mult timp gândindu-vă la Facebook sau plănuind ce postări veţi face. 

Simţiţi nevoia să folosiţi Facebook din ce în ce mai mult.

Folosiţi Facebook pentru a uita de problemele personale. 

Aţi încercat să folosiţi Facebook mai puţin, însă fără succes. 

Aveţi o stare de agitare dacă nu puteţi folosi Facebook. 

Aţi stat pe Facebook atât de mult încât asta a avut un impact negativ asupra viaţii voastre. 

Dacă aţi răspuns cu 4 (des) sau 5 (foarte des) la cel puţin patru dintre cele şase puncte de mai sus, înseamnă că aţi putea fi dependent de reţeaua de socializare.  

Citeşte şi: Se închide Facebook chat pe telefoanele mobile