Facebook și Instagram, din nou permise în Rusia: Se pot folosi dacă „activitățile sunt legale”

Facebook și Instagram sunt din nou permise în Rusia. Aceeași instanță judecătorească din Moscova care a interzis rețelele sociale, săptămâna trecută, s-a răzgândit și spune că cetățenii ruși pot folosi aceste platforme atâta timp cât „activitățile sunt legale”.

29 mart. 2022, 10:39
Facebook și Instagram, din nou permise în Rusia: Se pot folosi dacă „activitățile sunt legale”
Facebook și Instagram, din nou permise în Rusia

Facebook și Instagram, din nou permise în Rusia. În 21 martie, tribunalul Tverskoi interzicea rețelele sociale ale Meta numindu-le „organizații extremiste”. Meta a fost acuzată că nu a eliminat apelurile la violenţă împotriva trupelor ruse în Ucraina. Chiar înainte de interdicţie, cele două platforme fuseseră blocate oficial pentru utilizatorii din Rusia, deşi au rămas accesibile utilizând servicii VPN.

Facebook și Instagram, din nou permise în Rusia

Având în vedere statutul lor juridic neclar, multe persoane care foloseau cele două reţele sociale pentru a câştiga bani s-au văzut afectate după interdicţie.

Aceste măsuri de protecţie judiciară nu limitează utilizarea de produse software ale Meta de către persoane fizice şi juridice care nu participă la activităţi interzise de lege”, se arată în decizia tribunalului, potrivit TASS, citat de Agerpres.

Membri ai parlamentului rus au declarat, recent, că nu intenţionează să adopte o interdicţie generală a utilizării de VPN-uri.

Citeşte şi: Românii nu vor mai putea călători în Rusia. Putin ameninţă cu sancţiuni contra cetăţenilor „statelor neprietenoase”

Rusia: „Putem folosi şi vom folosi efectiv arme nucleare”

Rusia ar folosi arme nucleare doar atunci când există o ameninţare la adresa existenţei ţării – şi nu ca urmare a războiului în curs din Ucraina, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru PBS Newshour, într-un interviu, potrivit CNN. ”Orice rezultat al operaţiunii (în Ucraina), desigur, nu este un motiv pentru utilizarea unei arme nucleare”, a spus Peskov.

Avem un concept de securitate care spune foarte clar că numai atunci când există o ameninţare pentru existenţa statului, în ţara noastră, putem folosi şi vom folosi efectiv arme nucleare pentru a elimina ameninţarea pentru existenţa ţării noastre”, a arătat el.

Întrebat despre comentariile preşedintelui american Joe Biden care l-a numit pe Vladimir Putin „măcelar” şi a declarat că preşedintele rus nu ar trebui să mai rămână la putere, Peskov a spus „este destul de alarmant”.

Este o insultă personală”, a spus Peskov. „Desigur, este complet inacceptabil. Nu este de competenţa preşedintelui Statelor Unite să decidă cine va fi şi cine este preşedintele Federaţiei Ruse.”, a arătat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.