Facebook și Instagram vin cu schimbări noi. Pe cine vizează

După ce în urmă cu doar câteva zile compania Meta a făcut noi schimbări, iar acestea vizau informațiile personale, iată că acum, șefii Meta au o altă propunere. Cei vizați sunt minorii

22 nov. 2022, 22:55
Facebook și Instagram vin cu schimbări noi. Pe cine vizează

După ce în urmă cu doar câteva zile compania Meta a făcut noi schimbări, iar acestea vizau informațiile personale, iată că acum, șefii Meta au o altă propunere. Compania Meta face schimbări privind aplicațiile Facebook și Instagram.

La ce se referă noile schimbări

Meta a lansat astăzi noile setări de confidențialitate pentru aplicațiile Facebook și Instagram. Modificarea are ca scop să-i protejeze pe cei mici, limitând astfel contactele cu adulții suspecți. Concret, când un minor va dori să își facă un cont pe Facebook va fi protejat de o confidențialitate mult mai strictă. Mai mult, prin aceste setări se  va vedea ce pagini urmăresc, lista de prieteni, dar și cine le va comenta postările.

Cu toate că mulți dintre minori au deja conturi pe Facebook Sau Instagam compania Meta va începe să îi facă pe acei utilizatori să adopte aceleași setări. Scopul este să-i protejeze cât mai mult pe tineri, mai ales că la anumite vârste sunt foarte vulnerabili.

De asemenea o altă schimbare foarte importantă se referă  la fluxul de recomandări People You May Know de pe Facebook care  nu va mai afișa conturile adulților suspecți.

Inastagram și Messenger vin cu o nouă notificare tot pentru a-i ajuta pe tineri să folosească instrumentele de siguranță de fiecare dată când nu se vor simți în siguranță în timpul unei conversații.

Citește și: Poți vedea cine îți vizitează profilul de Facebook? Mit sau realitate

Câți utilizatori are Facebook-ul

Facebook este aplicația pe care mai toate persoanele o au. La 18 ani de la lansare, mai mult de jumătatea populației de adulți din lume are aplicația descărcată.

Potrivit specialiștilor, 33% din populația planetei folosesc Facebook. În prezent, populația lumii este de 7,7 miliarde de oameni, iar 65% dintre aceștia au vârste cuprinse între 15 și 64 de ani – 4,9 miliarde, iar în 2021,  conform The Sun, Facebook avea drept utilizatori mai mult decât jumătate din populația totală de adulți din lume.

Citește și: Facebook anunță schimbări de la 1 decembrie! Informațiile importante pe care trebuie să le știe toți utilizatorii