Poți vedea cine îți vizitează profilul de Facebook? Mit sau realitate

Cu siguranță ați fost cel puțin o dată curioși să aflați cine vă vizitează profilul de Facebook. Cei ce administrează platforma sunt îngrijorați cu privire la confidențialiatea datelor cu caracter personal.

07 oct. 2022, 18:16
Poți vedea cine îți vizitează profilul de Facebook? Mit sau realitate

Utilizatorii rețelelor de socializare vor să aibă abilitatea de a controla cine le vede profilul sau postările pe care le publică. Această măsură este relativ posibilă, prin opțiunea de blocare a anumitor persoane și de a șterge poze sau de a le face accesibile doar pentru anumiți utilizatori.

Vrei să știi dacă un fost partener te „spionează” dau dacă un posibil angajator face verificări pentru a vedea ce făceai în trecut? Acest lucru, pe cât de util pare el, nu este posibil.

Facebook, care te anunță și când cineva face screenshot la o conversație, nu -permite această opțiune, iar unii ar putea cădea în capcane din cauza asta.

„Nu, Facebook nu permite oamenilor să monitorizeze cine le vede profilul”, confirm politicii oficiale a companiei Meta.

Însă, în 2018, acest lucru a fost permis de Facebook pe aplicația iOS pentru iPhone. Asta s-a întâmplat în preajma izbucnirii scandalului Cambridge Analytica. Evenimentul a scos la iveală breșe de securitate în ceea ce privește datele personale, susținute de Eric Griffith, editor la PCMag.com.

Citește și: Mark Zuckerberg, vinovat de urmărirea utilizatorilor Facebook fără acordul lor. Meta trebuie să plătească despăgubiri în valoare de 37,5 milioane de dolari

În perioada în care opțiunea a fost disponibil, utilizatorii puteau vedea cine le-a vizitat profilul în ultimele 30 de zile. În prezent, această opțiune nu mai este disponibilă

La polul opus se află LinkedIn, rețeaua specializată în conexiunile de business, care le permite utilizatorilor care plătesc pentru varianta premium să vadă cine le-a vizitat profilul.

„Linkedinn este singurul serviciu, din câte știu, care permite asta”, a spus Griffith.

Chiar dacă nu poți vedea cine îți vizitează profilul de Facebook, platforma îți permite să vezi cine te urmărește sau ți-a dat unfollow. Dacă înceci să fentezi sistemul prin extensii sau aplicații care susțin că vor arăta sastfel de informații, este posibil să ai probleme.

„Facebook nu vrea ca aplicațiile third-party să ofere astfel de date sensibile și chiar le cere utilizatorilor să le raporteze. Pentru siguranț ata, dacă o aplicație obține aceste informații, ce altceva poate obține de la tine? Aproape sigur îți vor fura datele dacă ar putea”, a adăugat Griffith.

Trucurile nu funcționează pe platforma Facebook

Un „hack” care a dedvenit popular pe internet susține că poți vedea cine ți-a vizitat profilul inspectând codul sursă al paginii tale. Experții avertizează că acest lucru nu este posibil, și nu poți avea siguranța că aceste numere reprezintă persoane care ți-au vizitat profilul. Aceste tehnici îți pot pune device-urile în pericol, de aceea, cel mai bine este să nu facilitezi niciodată accesul la datele tale pentru cei cu rele intenții.

Citește și: Veniturile trimestriale ale Meta (Facebook) au scăzut pentru prima dată în istoria companiei. Cât a fost profitul net