Facebook te urmăreşte chiar dacă nu ai cont. VEZI CUM!

Cunoscutul site de socializare Facebook se află, în ultima perioadă, în centrul atenţiei tuturor celor care se preocupă de protecţia datelor private pe Internet, informează Libertatea.

RomaniaTV.net
23 mart. 2012, 11:28
Facebook te urmăreşte chiar dacă nu ai cont. VEZI CUM!

Pentru prima dată, un specialist în acest domeniu acuză Facebook că urmăreşte internauţii, chiar şi pe alte site-uri decât cel al lor. Pentru ce fac asta şi, mai ales, cum fac asta, a explicat Sarah Downey, expertă în privacy şi avocată la o firmă care se ocupă de dreptul la intimitate în online.

Astfel, chiar dacă nu aveţi cont pe Facebook, puteţi fi urmăriţi dacă intraţi pe un site care are butoane de Like la articole sau altfel de conţinut. Acest lucru se realizează prin intermediul unui cod JavaScript, iar informaţiile care pot fi aflate sunt adresa IP, site-ul vizitat şi alte tipuri de date pe care utilizatorul le furnizează site-ului terţ. „Nu cred că oamenii realizează faptul că atunci când accesezi un alt site decât Facebook, butonul Like te poate urmări, chiar dacă nu dai click pe el. Ei consideră că interacţionezi, doar dacă vizualizezi acea pagină”, spune Downey.

De ce se întâmplă toate astea? „Umblă vorba că Facebook va încerca să-şi lanseze propria reţea de publicitate. Aşa că această monitorizare pe alte site-uri ar putea avea legătură cu asta”, a adăugat Downey, citată de site-ul cnet.com.