Facebook, votată cea mai proastă companie din 2021. La polul opus, Microsoft a fost declarată cea mai bună

Meta, cunoscută anterior sub numele de Facebook, a fost desemnată cea mai proastă companie din 2021, controversata rețea de socializare atrăgându-şi în anul pe care îl încheiem o gamă largă de nemulțumiri.

20 dec. 2021, 18:25
Facebook, votată cea mai proastă companie din 2021. La polul opus, Microsoft a fost declarată cea mai bună

Într-un sondaj comandat de Yahoo Finance, Meta/Facebook a fost identificată ca fiind cea mai proastă companie din 2021. Compania lui Mark Zuckerberg a primi 8% din voturi, cu jumătate peste compania plasată pe locul doi în topul dezamăgirilor, retailerul chinez Alibaba.

Criticile la adresa Facebook au inclus acuzațiile denunțătorului Frances Haugen că şefii companiei au ales „profitul în locul siguranței” utilizatorilor săi, inclusiv stabilirea de algoritmi pentru a urmări implicarea acestora în posibile revolte. Au fost ridicate, de asemenea, preocupări legate de legile antitrust, care sunt deja analizate de parlamentari din întreaga lume. Alte plângeri vizează acuzații de cenzură a vocilor conservatoare, în timp ce o altă categorie critică răspândirea potențial periculoasă a dezinformarii pe platformele Facebook.

Citeşte şi Bill Gates explica încă din 1995 cum va funcţiona internetul. Toate predicţiile de atunci ale miliardarului, referitoare la Facebook, Netflix și iPhone s-au adeverit VIDEO

Efectele Instagram asupra sănătății mintale, mai ales la copii, au fost, de asemenea, trecute la critici.

La celălalt capăt al scalei, Yahoo Finance a selectat Microsoft drept Compania anului pentru 2021, pentru că a atins o piatră de hotar de capitalizare de piață de două trilioane de dolari, împreună cu o creștere de 53% a prețului acțiunilor.

Citeşte şi Facebook renunţă la sistemul de recunoaştere facială. Până acum a scanat chipurile a peste un miliard de oameni