Facebook vrea să lanseze o monedă virtuală pentru WhatsApp. Vei putea trimite BANI prin MESAJE

Facebook a anunțat bursele de criptomonede că va lansa anul viitor o monedă digitală pentru WhatsApp, care va avea o valoare stabilită în funcție de un coș de valute internaționale, și cu ajutorul căreia utilizatorii vor putea trimite bani în lumea întreagă prin mesaje.

01 mart. 2019, 14:51
Facebook vrea să lanseze o monedă virtuală pentru WhatsApp. Vei putea trimite BANI prin MESAJE

Moneda va fi disponibilă pe WhatsApp și va putea fi vândută prin intermediul burselor de monede digitale. Practic, utilizatorii vor putea trimite bani peste granițe fără nicio opreliște, într-un mod similar PayPal.

Potrivit surselor, un număr de 50 de angajați sunt angrenați în proiect, iar aceștia lucrează într-o clădire separată din campusul Facebook, unde ceilalți angajați ai gigantului nu au acces. O monedă digitală cu o valoare legată de valutele tradiționale nu atrage speculatorii, în timp ce consumatorii o pot folosi pentru plăți fără a se îngrijora că aceasta va va crește sau va scădea.

Mark Zuckerberg vrea să integreze infrastructurile WhatsApp, Instagram şi Facebook Messenger

Facebook nu este nici pe departe singura companie care are astfel de intenții. Aplicația de mesagerie Telegram, care are 300 de milioane de utilizatori în lume, a anunțat de mult timp astfel de planuri. Telegram este deținută de către antreprenorul rus Pavel Durov, cel care a mai pus și bazele VKontakte, „Facebook-ul Rusiei”.