Facebook vrea să ştie caţi bani ai pe card! Suma cu care îi plăteşte pe lună pe utilizatori ca să accepte să divulge asta

Utilizatorii germani de Facebook ar dori ca platforma de socializare să le plătească aproximativ 8 USD pe lună pentru partajarea informațiilor de contact, în timp ce utilizatorii din SUA ar accepta doar 3,50 USD, potrivit unui studiu privind modul în care oamenii din diverse țări își evaluează informațiile private.

RomaniaTV.net
26 feb. 2020, 08:46
Facebook vrea să ştie caţi bani ai pe card! Suma cu care îi plăteşte pe lună pe utilizatori ca să accepte să divulge asta

Studiul realizat de Institutul de Politici Tehnologice (TPI)  încearcă să cuantifice valoarea confidențialității și a datelor online. Acesta a evaluat cât valorează intimitatea în șase țări, analizând obiceiurile oamenilor din Statele Unite, Germania, Mexic, Brazilia, Columbia și Argentina.

Studiul a constatat că germanii doresc să fie plătiți mai mult pentru a permite platformelor tehnologice să-și împartă datele personale cu terțe părți, urmate de consumatorii americani.

Oamenii din toată lumea pun cea mai mare valoare pe informații financiare, cum ar fi soldul bancar și informațiile biometrice, cum ar fi în special datele despre amprentele digitale, și consideră datele despre locație cele mai puțin valoroase, a constatat studiul.

Citeşte şi: Şoc în televiziune! O prezentatoare din România a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare

O platformă tehnologică, în medie, pentru toți oamenii studiați, ar trebui să plătească consumatorilor lunar 8,44 USD pentru a-și împărtăși informațiile privind soldul bancar, 7,56 USD pentru a împărtăși informații despre amprentă, 6,05 USD pentru a citi textele unei persoane și 5,80 USD pentru a împărtăși informații despre retragerile de numerar.

Studiul explorează îngrijorarea cu privire la modul în care companiile, de la platformele tehnologice până la comercianții cu amănuntul, colectează și monetizează date personale. Autoritățile de reglementare din SUA au aplicat amenzi puternice pe Facebook Inc și YouTube pentru încălcări de confidențialitate.