Faceți cunoștință cu Portocală! Motanul care trăiește pe Masivul Ceahlău a făcut furori pe internet: „Ar trebui să-i dea cineva o medalie de supravieţuitor”

Cei care sunt pasionați de drumeții și au explorat deja Masivul Ceahlău, l-au întâlnit, cu siguranță, pe Portocală! Motanul este un adevărat supraviețuitor, iar turiștii l-au făcut deja celebru pe rețelele de socializare.

08 dec. 2023, 17:03

Motanul Portocală, cutreieră zona cabanelor de pe Masivul Ceahlău de aproximativ patru ani și a devenit o adevărată atracție pentru turiști. Aceștia nu doar că îl fotografiază pe simpaticul motan, ci îl și hrănesc și îl mângâie atunci când îl întâlnesc în timpul drumețiilor lor.

Citește și: Bursucu a slăbit 23 de kilograme anul acesta. Ce are de gând să mănânce la masa de Crăciun

De-a lungul ultimilor patru ani, iubitorii de drumeții pe Masivul Ceahlău au avut privilegiul de a întâlni o adevărată celebritate în zona vârfului Toaca – Motanul Portocală. Numele îi vine de la culoarea portocalie a blăniței sale, iar locul său de „rezidență” este situat la aproape 2.000 de metri altitudine, unde îi primește cu bucurie pe turiștii care vizitează zona.

Motanul a fost observat în diverse locuri de pe munte, inclusiv la Cabana Dochia și la Cabana Meteo de la baza vârfului Toaca. Tocmai pentru că este adesea surprins în zona înaltă, la cota 1.904 m, turiștii l-au denumit „Micul străjer de pe Vârful Toaca”. Deși modul în care reușește să supraviețuiască în cea mai înaltă creastă a masivului rămâne un mister, motanul este mereu prezent în peisaj, fiind cât se poate de permisiv atunci când vine vorba de fotografii și atingeri din partea turiștilor.

Chiar și cele 500 de trepte ale scării care duc spre vârf au fost parcurse de Motanul Portocală, devenind un subiect de interes pentru vizitatorii Masivului Ceahlău. Cu toate acestea, în data de 17 noiembrie 2023, Ioan Panaite, un meteorolog, a postat o imagine cu motanul, surprins la o distanță considerabilă de Toaca.

„Portocală a migrat spre nord, în zona Cabanei Fântânele”, a spus acesta pe rețelele sociale.

“Dragul de el. A mers mult pe jos. Mai are puţin şi ajunge în Durău”, “Da, poate coboară la civilizaţie. A stat vreo 3 ani doar pe Toaca”, “Ar trebui să-i dea cineva o medalie de supravieţuitor”, sunt câteva dintre comentariile la postare.

Cabana Fântânele este situată la 1.200 de metri. În mediul online există numeroase postări și comentarii despre Portocală, motanul fiind foarte apreciat de cei care ajung în zonă.

“O frumuseţe! Se vede că e vedetă. Ştie să stea la poze. Are atitudine! Portocală e o mică vedetă răsfăţată. Apare în toate pozele făcute pe Ceahlău. E mai tare decât caprele negre”, a scris cineva.

De asemenea, motanul mănâncă orice îi oferă turiștii, care interacționează cu el atunci când îl văd. Este foarte prietenos și nu are pretenții atunci când vine vorba despre mâncare.

“Se ascunde prin jnepeniş! Îşi face veacul pe-acolo. E cam grăsan, se lasă mângâiat, l-au luat turiştii în braţe. E cam cerşetor şi nu-i pretenţios la mâncare. Mănâncă orice. E şi rău, alungă caprele negre când e rost de ceva de ronţăit”, a declarat o pasionată de drumeții pentru Adevărul.

Citește și: Plantele pe care trebuie neapărat să le ai în casă în prima lună din 2024! Atrag prosperitatea și norocul