FACIAS sesizează Parchetul General în legătură cu protocolul SRI – ÎCCJ – PÎCCJ

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a anunţat marţi într-un comunicat de presă că a trimis o sesizare la Parchetul General în legătură cu protocolul SRI - ÎCCJ - PÎCCJ.

RomaniaTV.net
19 iun. 2018, 14:28
FACIAS sesizează Parchetul General în legătură cu protocolul SRI – ÎCCJ – PÎCCJ

„Referitor la anunţul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), potrivit căruia procurorii nu anchetează suspiciunile de fals şi uz de fals din protocolul dintre SRI, Parchetul General şi ÎCCJ pentru că ‘nu a fost depusă, până acum, nicio plângere’, precizăm că FACIAS a transmis sesizarea către Parchet astăzi, 19 iunie, prin Poşta Română. Sesizarea va ajunge la Parchetul General în termenul în care Poşta Română livrează corespondenţa”, se arată în comunicat.

FACIAS solicită demararea unei anchete în cazul suspiciunilor de fals şi uz de fals din protocolul dintre SRI, Parchetul General şi Înalta Curte.

Fundaţia cere autorităţilor să verifice informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora profesorul Nicolae Popa, fost preşedinte al Instanţei supreme, nu a semnat protocolul, nu a participat la negocierea acestuia cu celelalte instituţii contractante (SRI şi PÎCCJ) şi nu şi-a dat acordul pentru încheierea lui.

„Situaţia este cu atât mai gravă în condiţiile în care doamna Lidia Bărbulescu, care a ocupat funcţia de preşedinte interimar al ÎCCJ după pensionarea lui Nicolae Popa, a declarat că nu a avut cunoştinţă despre acest protocol. În aceste condiţii, Parchetul trebuie să cerceteze suspiciunile de fals şi uz de fals şi să descopere cine a falsificat acest document oficial care, în lipsa altor menţiuni, este în continuare valabil şi produce efecte juridice”, precizează FACIAS.