Facilităţi fiscale pentru anumite categorii de şoferi. Cum le poţi obţine

Anumite categorii de şoferi care urmează cursurile de conducere defensivă vor putea beneficia de facilităţi fiscale din ianuarie 2022.

27 ian. 2022, 15:31
Facilităţi fiscale pentru anumite categorii de şoferi. Cum le poţi obţine

Autoritățile din România au decis introducerea de facilități fiscale pentru a încuraja șoferii să urmeze cursuri de conducere defensivă. Măsura are ca scop reducerea numărul de accidente rutiere și decese, potrivit ziarulunirea.ro.

Măsura autorităților se referă la mai multe categorii de şoferi: persoane care lucrează în companii publice sau de stat, ori tineri cu vârste cuprinse între 18 și 26 ani, fără un loc de muncă, care își continuă studiile.

Citeşte şi: COD RUTIER 2022. Amenzi uluitoare pentru şoferi, 2900 de lei pentru cine merge pe banda de urgenţă DOCUMENT

În cazul tinerilor cu vârstă între 18 și 26 de ani deducerea costurilor va fi efectuată din impozitul pe venitul realizat de părinți.

Citeşte şi: Rovinietă 2022. Tot ce trebuie să ştii anul acesta despre taxa de drum. Cele mai utile informaţii pentru şoferi

În cazul șoferilor ce aleg să facă cursurile pe cheltuială proprie deducere va fi efectuată din impozitul pe venit, pe care acesta îl datorează statului.

În cazul șoferilor ce fac cursurile pe banii angajatorului costurile vor putea fi deduse din impozitul pe profit sau din micro impozitul datorat de firmă.