Factori de stres pentru bebeluş

Credeai că viaţa de bebeluş este uşoară? Am trecut în revista principalii factori de stres pentru bebeluş... şi sunt destul de numeroşi.

13 aug. 2014, 05:37
Factori de stres pentru bebeluş

Stresul a fost definit in psihologie ca reactie a organismului de a se adapta la stimuli din mediul inconjurator fiind, astfel, o reactie fireasca pe care corpul si mintea o intreprind pentru a se adapta mai bine la mediu. Copiii se confrunta cu stresul inca de la nastere.

3 intrebari despre bebelusul de 2 luni

Factori de stres pentru bebelus

Caldura si frigul

Prima data, bebe va lua contact cu senzatiile termice de caldura si frig – temperatura de afara nu este la fel cu cea din burtica. In plus, variatiile intre temperaturile de afara si cele din camera sunt mult mai mari. Adaptarea la mediul in care se afla poate fi testata prin atingerea manutelor si a picioruselor, dar si prin observarea culorii lor.

La caldura prea mare, copiii sunt calduri sau chiar foarte calzi si rosii, transpira si se agita, putand face chiar si febra. Cand este prea frig, manutele si piciorusele pot fi reci si isi schimba culoarea, devenind vinetii, mai ales in zona unghiutelor.

Vezi factori de stres pentru bebelus pe mami.ro.