Factura de curent de peste 75 de milioane de euro primită de Romică din Adjud: „Am paralizat când am văzut”

Un bărbat din Adjud, județul Vrancea, s-a trezit că are de plătit 76 de milioane de euro la curent, pentru o perioadă de cinci luni. Compania susține că a fost o situație punctuală, regretă eroarea și asigură clienții că depune eforturi pentru a le oferi servicii în condiții optime.

19 ian. 2023, 16:01
Factura de curent de peste 75 de milioane de euro primită de Romică din Adjud: „Am paralizat când am văzut”

Factura de 76 de milioane de euro pentru energie electrică primită de un bărbat din Vrancea  face înconjurul reţelelor de socializare. Romică Păduraru deține o pizzerie și o brutărie în Adjud, ambele la aceeași adresă. În mod normal, factura la energie electrică nu depășește 1.000 de lei pe lună. La finalul lunii trecute, a avut însă parte de o surpriză de proporții.

Un român a primit o factură de 7.000 de euro la gaze, iar acum e nevoit să-și țină copiii în frig. „Se spală de o săptămână cu apă rece și dorm îmbrăcați. Nu putem găti”

O greșeală de calcul i-a provocat un șoc unui bărbat din Adjud, județul Vrancea. Acesta s-a trezit că are de plătit… 76 de milioane de euro pentru energia electrică consumată pe parcursul a cinci luni. Furnizorul de energie electrică și-a dat seama de greșeala făcută și i-a trimis factura corectă.

„În decembrie, pe 20, mi-au venit facturile alea cu niște sume de am paralizat când le-am văzut, una de 76 milioane de euro. După care, la o săptămână, a venit cu minus… cum ar veni le-au stornat”, a spus Romică Păduraru.

În scurt timp, furnizorul de energie electrică și-a dat seama de greșeala făcută și i-a trimis factura corectă. Șocul însă a rămas.

„Șocul e când le vezi. Sumele alea. Mi se pare că cei care emit facturile astea fac abuz în serviciu și neglijență. Mi se pare urât din punct de vedere emoțional, oamenii suferă un șoc. Vă dați seama că mi s-a ridicat glicemia cred că la 400 când am văzut așa ceva și am rămas șocat, pentru că mă gândeam de unde să fac rost de bani”, spune bărbatul.

DOCUMENTUL fără de care românii vor plăti facturi nesimţite din această lună. Ce este certificatul de validare cu care statul îţi plăteşte factura
Compania susține că a fost o situație punctuală, regretă eroarea și asigură clienții că depune eforturi pentru a le oferi servicii în condiții optime.

„Factura clientului non-rezidențial a fost stornată în cursul lunii decembrie, a doua zi după ce a fost identificată eroarea, iar acestuia i-a fost transmisă factura corectă. Menționăm că a fost o situație punctuală. Regretăm eroarea și asigurăm clienții că depunem toate eforturile pentru a le oferi un serviciu de furnizare de energie electrică în condiții optime”, a precizat Enel România pentru Digi24.