Factura pentru maşinile stricate în gropile din România a crescut cu 75%. UNDE s-au plătit cele mai multe despăgubiri

Compania de Drumuri a plătit anul trecut 666.500 de lei către asigurătorii care au dat-o în judecată, cu 75% mai mult decât în anul anterior. Nota de plată pentru drumurile proaste a crescut cel mai mult în Iaşi, unde nu au fost suficiente fonduri pentru lucrările de întreţinere a şoselelor.

22 mart. 2017, 08:55

Şoferii care îşi avariază maşinile în groprile de pe autostrăzi sau drumuri naţionale şi le pot repara pe cheltuiala firmelor de asigurări cu care au contract. La rândul lor, firmele de asigurări se îndreaptă împotriva Companiei de Drumuri pentru recuperarea cheltuielilor.

Astfel, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin intermediul celor şapte regionale, a achitat anul trecut companiilor de asigurări suma de 666.500 lei, în baza sentinţelor judecătoreşti definitive.

Suma achitată în 2016 este cu 75% mai mare faţă de cea din 2015, de circa 381.600 lei, conform datelor CNAIR, furnizate ECONOMICA.NET.

Regionala Iaşi, campioană la creşterea plăţilor către asigurători

Regionala Iaşi a achitat anul trecut 139.000 de lei firmelor de asigurări, în urma proceselor pierdute, mult mai mult faţă de 2015, când a plătit 12.000 de lei.

„DRDP Iaşi este executată silit de către companiile de asigurări din cauza întârzierilor la lucrările de întreţinere curentă. O parte dintre aceste lucrări nu au primit o finanţare suficientă”, au explicat reprezentanţii regionalei.

La Bucureşti se mai taie din pretenţiile asigurătorilor

DRDP Bucureşti a achitat anul trecut asigurătorilor suma de 122.300 lei, în baza a 24 sentinţe judecătoreşti rămase definitive. „În anul 2016, instanţele au soluţionat definitiv şi alte 29 de dosare care au ca obiect acţiuni în regres împotriva subscrisei, în sensul respingerii pretenţiilor formulate”, au menţionat reprezentanţii CNAIR.

Aceştia au adăugat că, în anul 2015, DRDP Bucureşti a achitat asigurătorilor, în baza a 23 de sentinţe judecătoreşti rămase definitive, suma de 121.500 lei.