Facturi astronomice la întreţinere pe luna februrarie. O femeie trebuie să plătească 2.600 de lei

Facturi de infarct pe luna februarie la Focşani! O femeie trebuie să plătească pentru întreţinerea pe februrarie fabuloasa sumă de 2.600 de lei. Ea locuieşte într-un apartament de două camere şi spune că nu a avut un consum mare luna trecută. A ajuns la suma astronomică din cauză că ceilalţi vecini s-au debranşat de la sistemul central şi trebuie să acopere pierderile de pe reţea. Facturi imense de până la 1.000 de lei s-au înregistrat şi la Constanţa.

RomaniaTV.net
26 mart. 2012, 19:32
Facturi astronomice la întreţinere pe luna februrarie. O femeie trebuie să plătească 2.600 de lei

Toţi locatarii unui bloc din Focşani s-au debranşat de la reţeaua centrală de termoficare, mai puţin unul singur care a fost recompensat pentru fidelitate cu o factură de 2.600 de lei. Ceea ce înseamnă nouă gigacalorii pe luna februarie, adică consumul unui bloc întreg.

„Vremea geroasă a ridicat valoarea facturilor, consumul aferent lunii februarie a fost mai mare dar pentru această persoană şi valoarea facturii pe luna ianuarie a fost mare”, a declarat Cristina Gavrila, purtător de cuvânt al ENET Focşani.

Factura a fost cu atât mai mare cu cât aleşii locali au mărit preţul de la 203 lei pe gigacalorie, la 285 de lei. Deşi reprezentantii societatii de termoficare sustin că facturile nu sunt mari, consumatorii, în special pensionarii, sunt de alta părere.

Şi la Constanţa, se repetă acelaşi scenariu. Oamenii au adunat datorii foarte mari la întreţinere.

În unele blocuri din Constanţa, la apartamente de trei camere, oamenii au ajuns să plătească facturi de 20 de milioane de lei vechi pentru că luna trecută nu au putut să-şi plăteacă facturile integral.

Mai grav este că facturile uriaşe din luna februarie nu vor fi ultimele. Gigacaloria s-a scumpit din luna februarie de la 340 de lei la 350 de lei.