Facturi ianuarie 2024. Anunţ de ultimă oră de la Engie pentru consumatori

Până în 22 ianuarie, Engie efectuează o actualizare majoră a sistemelor informatice, astfel încât ele să devină mai rapide și mai ușor de folosit.

11 ian. 2024, 17:42
Facturi ianuarie 2024. Anunţ de ultimă oră de la Engie pentru consumatori

Engie întârzie cu facturile în ianuarie. Acest proces nu va afecta furnizarea de gaze naturale sau energie electrică, însă va genera o serie de limitări și indisponibilități temporare pe care le poți verifica aici

Astfel:
– În perioada 1 – 22 ianuarie:
Nu se vor emite facturi aferente lunii ianuarie.
Plățile facturilor vor fi recepționate, însă, temporar, nu vor fi vizibile în sistemele noastre și în contul tău MyENGIE.
-În perioada 8 – 22 ianuarie:
Transmiterea mesajelor prin formularul de contact online nu va fi posibilă.
Solicitările de ofertare și contractare nu vor putea fi adresate.
Soluționarea cererilor scrise va fi limitată.

Câţi bani vor plăti românii pe facturile la energie şi gaze după ce a venit gerul. Anunţ de ultimă oră al ministrului Energiei

În perioada 12 – 22 ianuarie nu vor fi disponibile:

  • Accesul la contul de client și aplicația MyENGIE;
    Transmiterea indexului autocitit
    Plata online
    Programarea online a serviciilor tehnice.

„În intervalul menționat, toate canalele de transmitere a indexului autocitit sunt indisponibile. În cazul în care intervalul de transmitere a indexului este în perioada 12-22 ianuarie, vei putea transmite următorul index autocitit în luna februarie 2024. În acest caz facturarea consumului se va realiza pe baza estimatului din convenția de consum de la încheierea contractului de furnizare sau, dacă în această perioadă operatorul de distribuție citește contorul, în baza acestui index citit.

Se dau bani GRATIS de la stat! Cine sunt românii care primesc 1.400 de lei pentru facturi

Menționăm că, o dată la trei luni, operatorul de distribuție citește contorul și transmite datele furnizorului, care emite o factură de regularizare, în plus sau în minus”, au mai explicat reprezentanții Engie, fiind întrebați dacă se poate trimite indexul prin apel telefonic.