Facturi întârziate şi la Hidroelectrica. Ce se întâmplă cu furnizorul cu cel mai mic tarif la curent din România

Facturile Hidroelectrica întârzie mai mult, perioada de facturare a fost prelungită, conform unui anunţ oficial al companiei.

22 nov. 2022, 13:14
Facturi întârziate şi la Hidroelectrica. Ce se întâmplă cu furnizorul cu cel mai mic tarif la curent din România

Compania Hidroelectrica anunță marţi că a prelungit, din nou, perioada în care nu emite facturi la energie electrică și nu înregistrează contracte cu clienți noi.

Compania națională de stat Hidroelectrica anunță că prelungește din nou perioada în care nu emite facturi, potrivit unei informări transmise clienților.

Termenul de 17.11.2022 anunţat anterior a fost depășit, iar compania a modificat acum din nou data până la care implementează softuri noi, termenul fiind joi, 1.12.2022.

Enel are în plan plecarea din România anul viitor. Lovitură pentru milioane de români

„Având în vedere complexitatea operaţiunilor de implementare a noilor softuri de lucru şi migrarea bazelor de date, vă informăm că suntem nevoiţi să prelungim termenul comunicat anterior pentru reluarea procesului de facturare, operarea solicitărilor de intervenţie asupra datelor (rectificare, actualizare, ştergere, portabilitate, restricţionare în ceea ce priveşte prelucrarea etc.), precum şi de soluţionare a cererilor înregistrate în această perioadă.

Statul păteşte facturile românilor în 2023. Marius Budăi: „Acordăm 1.400 lei în două tranşe”

Accesul la date, inclusiv documente contractuale, este permis şi vă pot fi oferite informaţii cu privire la acestea şi/sau pune la dispoziţia dumneavoastră.

Termenul estimat pentru reluarea activităților este 01.12.2022. Activitatea de relaționare cu publicul se va desfăşura ca şi până acum, conform programului afişat pe site-ul companiei.

Dosarele depuse fizic pentru contractarea serviciului de furnizare a energiei electrice vor fi în continuare recepționate şi înregistrate, însă procesarea acestora se va realiza ulterior finalizării operațiunilor menţionate.

Pentru gestionarea eficienta a cererilor înregistrate în această perioadă şi operarea ulterioară în timp util, vă rugăm să folosiţi adresele de comunicare destinate fiecărui tip de solicitare, indicate pe site-ul Hidroelectrica.

Vă asigurăm că se depun toate eforturile necesare pentru reluarea serviciilor cât mai curând posibil şi în cele mai bune condiţii pentru dumneavoastră”, se arată în mesajul transmis marţi de Hidroelectrica.

Compania Hidroelectrica, controlată de stat, este cel mai mare producător de energie electrică din România, dar și cel mai ieftin.

Compania are o ofertă de 25 de bani/kWh pentru consumatorii casnici, preț valabil pentru un an de contract. Urmează facturi la energia electrică pe cinci luni de zile, a atras atenţia Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE, la conferinţa Rezerve de energie pentru iarnă şi resurse de independenţă energetică, organizată de România Inteligentă.

O parte dintre români, în special cei care au avut un consum mare, vor primi factura la energie pe cinci luni, după ce un mare furnizor nu a emis note de plată în ultima perioadă, a spus Zoltan Nagy-Bege.

„Un furnizor mare, nu-i dau numele, din luna mai nu a emis nicio factură la energia electrică pentru consumatorii care au avut un consum mediu de 300 kWh. Din mai, unii dintre ei nu au primit nicio factură. Deci, probabil, vor plăti factura pentru cinci luni”, a atras atenţia vicepreședintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Sunt câteva aparate electrocasnice, cele mai utilizate, pe care oricine le are în casă şi care consumă foarte mult curent electric, în funcţie de tipul lor.

Experţii în energie spun că este vorba despre frigider şi maşina de spălat, pe care cu toţii le folosim, însă doar cele vechi consumă o cantitate foarte mare de energie.

Astfel, electrocasnicele vechi ne pot aduce facturi mai mari la energia electrică în perioada următoare, cu atât mai mult cu cât unele facturi întârzie, iar kilowattul s-a scumpit.

Frigiderele sau maşinile de spălat mai vechi de 10 ani sunt cei mai mari consumatori, parcă în ciuda eforturilor de economisire.