Facturi umflate la căldură. Banii le vor fi returnaţi cetăţenilor

Peste 150 de familii din Iaşi îşi primesc înapoi banii pe facturile de încălzire, după ce verificările autorităţilor au demonstrat că facturile au fost umflate.

RomaniaTV.net
11 apr. 2014, 06:01
Facturi umflate la căldură. Banii le vor fi returnaţi cetăţenilor

Peste 150 de familii din Iaşi care primesc căldură în sistem centralizat îşi vor primi banii înapoi, după ce au fost încărcate pe listele de plată pe tot parcursul sezonului de încălzire.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, aceste cazuri au ieşit la suprafaţă după ce ieşenii s-au plâns că listele de întreţinere nu sunt corecte, iar consumul de agent termic este împărţit în cadrul asociaţiilor doar la abonaţii sistemului centralizat, şi nu la toţi locatarii.

Citeşte şi Taxa pe FRIG. N-au căldură de 2 ANI, dar plătesc facturi uriaşe VIDEO

În urma controalelor derulate de Primărie şi Dalkia Termo Iaşi, listele de plată ilegale au fost recalculate retroactiv, iar sumele în plus au fost returnate persoanelor în cauză. „156 de familii din Iaşi şi-au primit banii înapoi, care au fost plătiţi în urma repartizării ilegale a costurilor de către administratorii asocia­ţii­lor. Este un rezultat al bunei colaborări dintre Dalkia, Primăria Municipiului Iaşi şi Autoritatea Naţională de Regle­mentare a Serviciilor Comunitare.

Citeşte şi Facturi la încălzire neverosimil de mici într-un bloc din Timişoara

Verificările vor continua şi pentru celelalte asociaţii unde există încălcări ale legii privitoare la costurile cu căldura, în momentul în care vom primi de la municipalitate dosarele complete, spre analiză„, a declarat Ana-Maria Ică­toiu, directorul comercial al Dalkia Termo Iaşi.