Facturile la căldură a sute de mii de bucureşteni vor fi REANALIZATE VIDEO

RADET a luat decizia de a reanaliza sute de mii de facturi după ce în mai multe zone ale Capitalei oamenii nu au primit căldură sau apă caldă la parametrii legali. Decizia vine în condiţiile în care asociaţiile de proprietari le cer oamenilor să facă plângeri către primăria generală şi RADET, informează România TV.

14 ian. 2016, 19:57
Facturile la căldură a sute de mii de bucureşteni vor fi REANALIZATE VIDEO

Calculele făcute de reprezentanţii asociaţiilor de proprietari arată că în perioada 1-6 ianuarie, temperatura livrată a fost mai mică decât cea normală în tot Bucureştiul. În loc de standardul de 55 de grade, s-au înregistrat şi 50 de grade Celsius.

Furnizorul agentului termic este obligat să plătească despăgubiri dacă parametrii agentului termic au înregistrat abateri mai mari decât cei admişi în regulament„, a declarat, la România TV, Mihai Mereuţă, preşedinte Liga Asociaţiilor de Proprietari.

Cel mai mult au avut de suferit locuitorii din cartierele Militari şi Drumul Taberei.

E proastă treaba cu încălzirea„, a spus un bătrân.

Dacă ar fi invers, adică particularul să facă la stat, s-ar face mare vâlvă, bineînţeles că particularul trebuie să îi plătească statului despăgubiri. În cazul invers, totuşi RADET-ul este de stat. Consumatorul nu are dreptate, el plăteşte un serviciu la 3 sferturi„, a spus Eugen Berceanu, administrator.

Reţeaua de termoficare a Capitalei are peste 40 de ani vechime, iar după revoluţie a fost lăsată de izbelişte.

20% din apa fierbinte care iese de la Elcen se scurge în pământ, pentru că avem o reţea lăsată la minima rezistenţă„, a declarat Victor Grigorescu, ministrul Energiei.

S-a dispus o reverificare a tuturor facturilor de energie termică din punct de vedere al corectitudinii şi al exactităţii datelor în ceea ce priveşte energia termică preluată de fiecare bloc„, a precizat Virgil Untea, director Direcţia Producere şi Exploatare RADET.

RADET suţine că facturile vor fi plătite la valoarea temperaturii furnizate şi nu a celei primite în apartamente.

Citeşte şi RADET a dat în judecată ANRE