Facturile românilor au fost umflate! Cine va primi bani înapoi de la furnizorii de energie. Unii s-au trezit cu mii de lei în cont

Furnizorii de energie electrică au început deja să le transmită clienţilor facturile de regularizare. Unii clienţi s-au trezit deja că au deplătit sume uriaşe la energie electrică, sume care ajung până şi la câteva mii de lei.

08 mart. 2023, 16:25
Facturile românilor au fost umflate! Cine va primi bani înapoi de la furnizorii de energie. Unii s-au trezit cu mii de lei în cont
Ajutor de 1.400 de lei pentru această categorie de români. Cum arată cardul de energie pentru plata facturilor

Facturile românilor sunt tot mai mari de la lună la lună, dar există şi cazuri fericite. Ne referim la acei clienţi care, în 2022, au reuşit să facă economie şi să consume mai puţin decât în anul 2021. Aceştia vor fi reîncadraţi în alt plafon de preţ. Dacă în 2021, clientul a avut un consum mediu anual de peste 100 KW, iar în 2022 a reuşit să scadă la sub 100 de KW, atunci furnizorul îi va da înapoi diferenţa de preţ dintre 80 de bani KW/h şi 68 de bani KW/h.

Notificare ENGIE pentru milioane de români. Ce se întâmplă cu facturile la gaze
Această sumă va putea fi restituită, se va putea scădea din următoarea factură sau, în cazul în care clientul doreşte acest lucru, va putea să facă o solicitare către furnizorul de energie şi să primească banii într-un cont.

Facturi cu 50% mai mici la energie pentru zeci de mii de români. Cine sunt norocoşii pentru care se aplică legea

Vin veşti bune pentru zeci de mii de români. Ei vor putea plăti factura la energie electrică la jumătate de preţ, potrivit unel legi mai vechi.

Românii care locuiesc în 21 de unități administrativ-teritoriale din zona Munților Apuseni şi alte câteva judeţe vor beneficia de o reducere cu 50% a facturii la energie electrică.

Prevederea legislativă a fost adoptată încă din anul 1996 şi ar urma să se aplice din acest an. Reprezentanţii Prefecturii Alba susţin că, din dialogul avut cu compania Electrica Furnizare, a rezultate că au fost analizate solicitările transmise prin intermediul a 21 de UAT- uri din judeţul lor, concluzia fiind că în peste 87,53% din locurile de consum analizate se poate acorda reducerea de 50%.

Pentru restul de circa 12,47%, poziţii neconforme din punctul de vedere ale Electrica Furnizare SA, s-a demarat un dialog cu primăriile pentru aducerea la conformitate.

Mii de români vor plăti cu 90% mai puțin la facturi. Autoritățile au găsit soluția prin care oamenii pot deveni independenți energetic
Clienții Enel au de plătit în martie energia consumată în două perioade de facturare. Explicația companiei: ”Revenim și pentru cealaltă jumătate a lunii decembrie”

Clienții Enel au descoperit în facturile emise la începutul lunii martie că au primit de plată două intervale de facturare diferite. Mulți nu au înțeles de unde vine această schimbare și de ce trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar.

Ioana Krekan, reprezentant Enel, a explicat de ce s-a ajuns în această situație. ”Din punct de vedere al formatului facturii nu sunt modificări. Ceea ce este diferit în factura emisă în această perioadă este perioada facturată. Dacă ne aducem aminte, în decembrie 2022, am avut 2 modificări legislative majore, care au impactat întreg procesul de facturare, iar în luna ianuarie facturile emise către clienți au fost pentru jumătate de lună, pentru perioada 1-15 decembrie 2022.

Românii au început să primească facturile restante de la Hidroelectrica. Cât trebuie să plătească un bărbat pentru trei luni și jumătate

În facturile emise în această perioadă, clienții regăsesc două perioade facturate, perioada 16-31 decembrie și consumul aferent lunii ianuarie. Primele 15 zile au fost facturate în ianuarie, iar acum revenim și facturăm și cealaltă jumătate a lunii decembrie împreună cu consumul din ianuarie“, a explicat Ioana Krekan, la DC News.