Facturile vor exploda de la 1 ianuarie 2020. Anunţ alarmant de la ANRE

Publicat: Luni, 25 Noiembrie 2019 15:36 // Actualizat: Luni, 25 Noiembrie 2019 15:36 // Sursa: romaniatv.net

ANRE anunță dezastru de la 1 ianuarie, atunci când pieței de energie se liberalizaeză. Prețurile vor exploda. De aceea, ANRE cere Guvernului să emită rapid OUG pentru dereglementarea treptată a prețurilor la electricitate.

ANRE are nevoie de o noulă lege sau Ordonanță de Urgență din partea Guvernului pentru a aproba noul calendar de dereglementare în trepte a pieței de energie, de la 1 ianuarie. Legislația secundară nu e suficientă, iar oficialii reglementatorului atrag atenția Guvernului că trebuie să se grăbească, pentru că, în caz contrar, piața se va liberaliza automat la 1 ianuarie, ceea ce va fi "un dezastru”.

VEŞTI PROASTE. Se scumpeşte curentul. Facturile vor creşte cu aproximativ 5%

“Grija mea este că nu am o confirmare oficială de la Comisie că pot să fac acest plan de dereglementare. Nu am primit această confirmare în scris, nu am acest plan aprobat printr-o lege, prin modicarea OUG 114, sau a legii 123, și mai avem mai puțin de 40 de zile din acest an până când expiră prețurile pe care le-am dat pentru acest an pentru furnizorii de ultimă instanță. Și timpul este din ce în ce mai scurt și sunt șanse din ce în ce mai mici să avem o modificare a legii”, a declarat vicepreședintele ANRE Zoltan Nagy-Bege.

ANRE a pus în dezbatere publică recent două proiecte de Ordine care modificau ordinele date la începutul acestui an, când s-a re-reglementat piața energiei electrice pentru consumatorii casnici, dar, chiar și după ce acestea vor fi adoptate, nu va fi suficient pentru ca piața să se poată dereglementa în trepte, și nu brusc.

Mai multe detalii pe economica.net

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
anre facturi facturi 1 ianuarie 2020 OUG 114 reglementare preturi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
06 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H