Facultăţile Universităţii din Bucureşti şi-au prezentat oferta la Târgul Educaţiei

Cele 19 facultăţi şi două departamente ale Universităţii din Bucureşti şi-au prezetar joi şi vineri oferta educaţională la cea de-a XIV-a ediţie a Târgului Educaţiei.

RomaniaTV.net
04 apr. 2013, 08:54
Facultăţile Universităţii din Bucureşti şi-au prezentat oferta la Târgul Educaţiei

La Târgul Educaţiei au fost prezente 66 de standuri ale facultăţilor şi departamentelor instituţiei de învăţământ superior, precum şi edituri, organizaţii şi institute culturale, potrivit Agerpres. Organizatorii Târgului Educaţiei au pregătit un program care cuprinde conferinţe, dezbateri, sesiuni informative, precum şi jocuri şi concursuri, demonstraţii sportive şi mici momente artistice.

Standurile facultăţilor au fost pregătite cu pliante, broşuri, dar şi cu răspunsuri la toate întrebările viitorilor studenţi legate de modalitatea de desfăşurare a concursului de admitere.

„Fiecare tânăr trebuie să decidă la un moment dat asupra viitorului său. Decizia pe care trebuie să o luaţi este unde trebuie să studiaţi. Dacă ar fi să aleg din nou unde să studiez, aş alege tot Universitatea din Bucureşti, pentru că este una dintre cele mai performante din România şi din această zonă a Europei. Profesorii le acordă studenţilor o educaţie solidă iar programele de licenţă sunt integrate în spaţiul european. După finalizarea studiilor puteţi să studiaţi în alte ţări prin intermediul programului Erasmus. Numai anul trecut au studiat în ţări ca Franţa, Germania, Anglia prin intermediul acestui program 300 de studenţi ai UB”, a declarat joi rectorul UB, Mircea Dumitru, cu prilejul festivităţii de deschidere a târgului.

El a spus că instituţia de învăţământ superior pe care o conduce oferă un „pachet generos” şi în ceea ce priveşte programele doctorale.

„Întotdeauna ne-am străduit să menţinem standarde ridicate. Există multe motive la care să vă gândiţi lunile următoare pentru a alege să studiaţi aici”, a afirmat rectorul, adăugând că Universitatea din Bucureşti nu înseamnă numai cursuri şi învăţătură, ci şi distracţie.