Faimosul comandant cecen „Tik Tok” a fost eliminat de forțele ucrainene. Greșeala care i-a adus moartea

În ultima perioadă, mai mulți luptători ceceni, aflați la conducerea trupelor care îl ajută pe Vladimir Putin în războiul de invazie din Ucraina, au fost eliminați de militarii care păzesc țara condusă de Volodimir Zelenski.

27 mai 2022, 17:02
Faimosul comandant cecen  „Tik Tok” a fost eliminat de forțele ucrainene. Greșeala care i-a adus moartea

Ieri, forțele ucrainene a anunțat că Asvad Idrisov, poreclit comandantul „Tik Tok” pentru că posta foarte des celebra rețea de socializare, este mort. Militarul cecen participa la invazie Ucrainei și a fost ucis în luptele de lângă Severodoneţk.

Pe lângă comandatul „Tik Tok” au mai fost neutralizați și alți comandați ceceni

„În luptele de lângă Severodonetk, Forțele Armate ale Ucrainei i-au eliminat pe căpitanul Asvad Idrisov (comanndantul Tik Tok), pe subofiterul Gapur Dakalov și pe comandantul adjunct al plutonului 4 al regimentului lui Kadîrov, sergentul principal Ali Betishev”, au anunțat forțele ucrainene,  citate de defenseromania.  Cei trei ar fi fost uciși pe 20 mai.

Un alt caz, mult mai celebru, a avut loc pe 27 februarie, când un detașament al Forțelor de Operații Speciale ale Ucrainei a reușit să-l lichideze chiar pe generalul cecen Magomed Tușaev, un comandant de prim rang al forțelor cecene și apropiat al liderului cecen Ramzan Kadîrov.

Citește și: Volodimir Zelenski îl sfidează pe Putin: Ucraina nu este nerăbdătoare să negocieze cu Rusia

În Donbas se dau lupte grele între soldații ruși și ucraineni

Ucraina a intrat în a 93-a zi de război cu Rusia. Președintele Volodimir Zelenski acuză trupele lui Vladimir Putin de genocid în Donbas, rușii bombardând mai multe orașe și sate din regiunea estică.

Chiar dacă celebrul comandant „Tik Tok” a fost eliminat, situația la Severodoneţk, orașul unde acesta a murit, e extrem de dificilă. Potrivit sursei amintite mai sus, luptele cu forţele ruse au ajuns la periferia Severodoneţk, oraş din estul Ucrainei, unde situaţia este „extrem de dificilă”, citându-l pe guvernatorul ucrainean al regiunii, Serhii Gaidai.

Miliţiile proruse din autoproclamata „republică populară” Lugansk, care luptă împreună cu armata rusă în regiunea Donbas, s-au grăbit să anunţe că oraşul Severodoneţk a fost încercuit „operaţional”.

Citește și: Generalul rus poreclit „Măcelarul Ceceniei”, ipoteză înfricoşătoare: „Demilitarizarea Ucrainei ar putea dura 5-10 ani”

Orașul Severodoneţk are aproximativ 100.000 de locuitori înainte de războiul declanşat de Rusia, se află sub presiunea trupelor ruse şi a combatanţilor separatişti de mai multe săptămâni. La 6 mai, primarul Oleksandr Striuk anunţase că urbea este „aproape încercuită”.