Generalul rus poreclit „Măcelarul Ceceniei”, ipoteză înfricoşătoare: „Demilitarizarea Ucrainei ar putea dura 5-10 ani”

Generalul Shamanov, poreclit "Măcelarul Ceceniei" a numit ca una dintre principalele greșeli în războiul din Ucraina faptul că armata rusă s-a aşteptat să fie "întâmpinată cu flori" de ucraineni, dar s-a văzut încă din primele zile de conflict că nu era deloc cazul.

27 mai 2022, 09:25
Generalul rus poreclit „Măcelarul Ceceniei”, ipoteză înfricoşătoare: „Demilitarizarea Ucrainei ar putea dura 5-10 ani”

Una dintre greșelile armatei ruse a fost așteptarea că va fi „întâmpinată cu flori” în Ucraina, dar această componentă a fost deja depășită, a spus adjunctul șefului Comitetului Dumei de Stat pentru Dezvoltarea Societății Civile, generalul și fost comandant al Forțelor Aeropurtate Vladimir Shamanov, într-un interviu cu jurnalista Oksana Kravtsova.

După cum a remarcat Shamanov, în Ucraina s-au păstrat multe universități militare încă din perioada sovietică, care sunt disponibile în aproape fiecare regiune. Acest lucru a permis țării să păstreze așa-numita școală ca „baza renașterii armatei”.

„Prin urmare, cei care se așteptau ca noi (n.r. în Ucraina) să fim întâmpinați cu flori, aceasta este una dintre principalele greșeli pe care le-am simțit foarte intens în primele cinci zile (n.r. ale războiului). Astăzi am depășit deja această componentă, dar mai sunt multe de făcut”, a spus generalul-colonel, potrivit Newsweek.

Citeşte şi: Război în Ucraina: Mai mulţi luptători ai Mariupol s-ar ascunde încă în Azovstal

Shamanov,  a participat și la invadarea Georgiei în 2008, fiind comandantul trupelor din Abhazia. Shaamanov a fost premiat pentru acțiunile sale cu funcția de comandant al Forțelor Aeropurtate ale Rusiei, el comandând ramura de elită a forțelor armate ruse până în 2016, când s-a retras din serviciul activ. Atunci acesta a fost numit deputat al Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului de la Moscova, pe listele partidului Rusia Unită al președintelui Vladimir Putin.

Luna trecută, oficialul rus a declarat la un post de televiziune, că în loc de negocieri cu Ucraina, Rusia să îi elimine pe președintele Volodimir Zelenski și pe membrii cabinetului său printr-o lovitură aeriană.

Citeşte şi: Ucraina: Alţi doi militari ruşi judecaţi pentru crime de război- „Suntem complet vinovaţi!”