FAKE NEWS de la cel mai înalt nivel al acuzatorului și hărțuitorului România TV

22 03. 2022, 14:17

Informația prezentată de România TV, obținută din surse jurnalistice, este reală, documentată și confirmată și, mai mult, a fost recunoscută de însuși domnul secretar de stat Raed Arafat în cadrul unor conversații scrise noaptea trecută și pe care, din respect pentru Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, nu le vom face publice decât în fața organelor abilitate ale statului.

Conform documentelor în posesia cărora ne aflăm și care sunt confirmate de site-ul organizatorilor exercițiului de simulare https://indima-project.eu/2022/02/07/on-site-meeting-and-venue-check-in-timisoara-romania/, scenariul vizează o situație de blackout care ar afecta, în această etapă a simulării, partea de vest a României respectiv estul Ungariei. Orice încercare anterioară difuzării informației, și anume de a obține o reacție de la DSU a fost sortită eșecului. Proiectul SIMEX este in desfășurare și are ca parteneri: DSU, Fundația SMURD, IGSU și parteneri din Ungaria și Austria.

În aceste condiții, considerăm că interesul public primează oricărui scenariu și mai ales oricărei încercări de intimidare a presei,  mai ales fiind un proiect în folosul populației. Informația prezentată de România TV este corectă și documentată și nu s-a urmărit nicio clipă inducerea sentimentului de teamă sau panică în rândul populației, permanent specificându-se explicit că este un exercițiu de simulare care are ca scop testarea capacității de răspuns la un eventual blackout.

România TV va continua să-și informeze corect și complet telespectatorii, în ciuda campaniei de denigrare la care este supusă de mai multă vreme de către un demnitar al statului român ale cărui preocupări în ceea ce privește presa exced competențele și pregătirea sa, ca și normele constituționale.