Fake news demontat de Ro Vaccinare: „Vaccinurile NU conţin grafen, clarificăm o tâmpenie care tot apare”

Comitetul de coordonare a vaccinării a reacționat vineri, 28 ianuarie, în legătură cu un fake-news legat de unul dintre serurile anti-Covid.

28 ian. 2022, 22:30
Fake news demontat de Ro Vaccinare: „Vaccinurile NU conţin grafen, clarificăm o tâmpenie care tot apare”

Vaccinurile NU conţin grafen, susţine CNCAV! Reacția vine după ce pe platformele de social media au apărut în ultima perioadă informații conform cărora oxidul de grafen ar fi prezent în vaccinul Pfizer împotriva Covid-19. Informațiile, care citează un studiu al unui profesor de la Universitatea din Almeria, Spania, au fost distribuite de mii de ori în mai multe limbi.

”Clarificăm o tâmpenie care tot apare în secțiunea de comentarii: Vaccinurile împotriva Covid-19 nu conțin oxid de grafen!

Acuzația este nefondată și provine dintr-un studiu greșit metodologic. Experții au confirmat pentru AFP că nu există dovezi privind prezența acestor substanțe în vaccinul Pfizer – sau în vreun alt vaccin disponibil pe piața din Europa de astăzi. Mai mult, universitatea s-a distanțat de document și de concluziile sale”, se arată în mesajul transmis de CNCAV.

O categorie de măşti de protecţie va fi retrasă de pe piaţă. Produsele, periculoase pentru sănătate!
Ce este este oxidul de grafenPotrivit autorităților, grafenul este un nanomaterial (un compus format din particule minuscule) despre care se spune că are proprietăți antibacteriene și antivirale. Printre alte proprietăți pe care le are, este flexibil, conductiv, ușor, puternic și se pare că este cel mai subțire material din lume – ceea ce îl face atractiv pentru inovație. Materialul a fost izolat pentru prima dată în 2004.
Bilanţ vaccinare 28 ianuarie 2022. Doar patru reacţii adverse în ultimele 24 de ore

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, vineri, că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate peste 23.000 de persoane, din care peste 4.000 cu prima doză.

Potrivit CNCAV, 23.133 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, iar dintre acestea 4.087 au primit prima doză de vaccin sau doza unică de ser produs de Johnson & Johnson. Dintre cei vaccinaţi cu prima doză, 1.005 au fost copii cu vârsta între 5 şi 11 ani.

Alte 14.868 de persoane au fost vaccinate cu doza a treia / doza de rapel, în cazul serului Johnson & Johnson.