Fake news pe tema coronavirusului. Cum răspândesc nişte inconştienţi panica în Capitală VIDEO

Un suspect de coronavirus a fost fugărit sâmbătă seara de medici prin Piaţa Constituţiei, din Capitală. Aceasta este imaginea filmată, postată pe reţelele de socializare, dar realitatea este cu totul alta. Poliţia Capitalei a remis un comunicat pe marginea acestui filmuleţ şi a făcut apel la responsabilitate.

14 mart. 2020, 19:21
Fake news pe tema coronavirusului. Cum răspândesc nişte inconştienţi panica în Capitală VIDEO

În imagini se vede și un echipaj de poliţie, care a ajuns în zonă cu o autospecială cu luminile aprinse. Totuşi, contextul este cu totul altul decât cel care ne-a fost indus.

Poliţia precizează că atunci când echipajul de la Secţia 17 Poliţie trei tineri se distrau şi totul nu a fost decât o farsă a acestora. Unul dintre ei, în costum alb, îl filmează pe altul, care chipurile e suspect de coronavirus, iar un al treilea filmează întreaga scenă.

Citeşte şi CORONAVIRUS. Interviu pe patul de spital, cu un român infectat: „E greu să fii bolnav de ceva despre care nu sunt informaţii”

În comunicatul Poliţiei Capitalei se precizează: „Referitor la imaginile apărute în spațiul public, în care două persoane, dintre care una purta un costum alb, alergau, facem precizarea că acestea sunt imagini filmate de trei persoane, în scop de divertisment.

Ele au fost realizate în noaptea de 13/14 martie. Polițiști din cadrul Secției 17 Poliție, în timp ce acționau în zona Piața Constituției, au observat persoanele respective care alergau si care au părăsit în viteză zona.

Asigurăm cetățenii că NU a existat niciun apel 112, nicio sesizare directă nici din partea cetățenilor și nici din partea altor unități, prin care să ni se semnaleze că în vreo zonă a Capitalei există o persoană care să fugă de echipaje medicale. Poliția Capitalei efectuează verificări pentru a stabili dacă prin publicarea pe rețelele de socializare a acestei filmări, fără exprimarea clară a faptului ca este vorba despre o glumă, a fost încălcată legislația în vigoare. Facem apel la cei care tratează actuala situație ca fiind un subiect de glumă să fie responsabili și să nu inducă panică„.