FAKE NEWS răspândit în numele Ministerului Sănătăţii: „Dacă aveţi gâtul uscat, virusul vă va invada corpul în 10 minute”

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au avertizat publicul ca toate informaţiile legate de coronavirus să fie preluate din surse oficiale.

RomaniaTV.net
25 feb. 2020, 13:41
FAKE NEWS răspândit în numele Ministerului Sănătăţii: „Dacă aveţi gâtul uscat, virusul vă va invada corpul în 10 minute”

Ministerul condus de Victor Costache a emis marţi o avertizare ce priveşte răspândirea în mediul online a unor informaţii false despre modalităţile de prevenire şi tratare a coronavirusului. Comunicatul vine în urma faptului că un mesaj catalogat ca „fake news” a fost deja distribuit masiv pe internet, iar în primul paragraf se pretinde că acesta ar fi din partea Ministerului Sănătăţii, lucru dezminţit marţi categoric de reprezentanţii instituţiei.

„Rugăm ca toate informațiile despre această situație să fie preluate de pe site-urile oficiale”, transmite Ministerul Sănătăţii.


Textul folosit pentru a panica populaţia şi a oferi informaţii false despre modul de tratare al virusului începe ca o avertizare transmisă de autorităţi. 

Notificarea de urgență a Ministerului Sănătății cu ordin al Ministrului nr.198/22.02.2020 către public privat și către toți cetățenii României în REGIM DE URGENȚĂ care de această dată arată că focarul de gripă Coronavirus este foarte grav și fatal și precizează că în perioada imediat următoare posibil să ajungă și în România ! Nu mai există leacuri odată ce sunteți infectat.

Răspândirea sa din China în diferite țări este foarte rapidă, generală și de masă !!!

Metoda de prevenire este să vă mențineți gâtul umed, nu lăsați gâtul să se usuce nici o clipă. Astfel, nu vă țineți setea, deoarece odată ce membrana din gât vă va fi uscată, virusul vă va invada în corp în decurs de 10 minute.

Bea 50-80cc apă caldă sau ceaiuri antigripale, 30-50cc pentru copii, în funcție de vârstă. De fiecare dată când simți că gâtul este uscat, nu așteptați, țineți apa în mână. Nu bea mult odată, deoarece nu ajută, ci continuă să mențineți gâtul umed.

Până la sfârșitul lunii martie 2020, nu mergeți în locuri aglomerate, este bine ca să nu vă deplasați nici din localitatea dumneavoastră în altă localitate, evitați orice locuri aglomerate ( magazine , baruri , spitale , biserici , orice loc public), autobuze etc. Purtați măști, după cum este necesar, în special în tren sau în transportul public Evitați mâncarea prăjită sau picantă și consumați multă vitamina C și alte multiviamine cu multiminerale pentru întărirea sistemului imunitar ! Consultați lămîi , usturoi și multe ceaiuri fierbinți!

Simptomele ( descrierea ) sunt:
1. febră mare repetată;
2. tuse prelungită după febră;
3. Copiii și persoanele peste 60 de ani sunt predispuși !!!
4. Adulții se simt de obicei neliniștiti, agitați , nervoși , dureri frcvente de cap și în principal probleme legate de căi respiratorii;
5. Dureri musculare , abdominale , epuizare fizică exagerată , senzația tot timpul de frig chiar dacă în cameră este cald. Somnolență. Este extrem de contagios dar simptomele adevărate apar după 7 sau chiar 21 de zile De la contagiune!(când este de fapt foarte târziu pentru că după contagiune bolnavul contaminat , ne simțind nici un simptom al bolii , circulă și mai contaminează și alte persoane)!

Transmiteți ca mesaj public dacă vă pasă de viața umană a semenilor voștri! „, este textul despre care Ministerul Sănătăţii avertizează că ar trebui ignorat şi mai ales stopat din circulaţie.