Falcă: Comisia de la Veneţia verifică modul în care Guvernul Ponta a modificat Legea Educaţiei

Preşedintele PDL Arad, Gheorghe Falcă, în acelaşi timp şi co-preşedinte al ACL Arad, a afirmat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că potrivit informaţiilor pe care le deţine, Comisia de la Veneţia va analiza  'cazul unic în istoria Europei' prin care mai mult de 90 dintre articolele Legii Educaţiei au fost modificate printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, transmite Agerpres.

14 aug. 2014, 13:40
Falcă: Comisia de la Veneţia verifică modul în care Guvernul Ponta a modificat Legea Educaţiei

Falcă a menţionat că verificările Comisiei de la Veneţia vizează şi ‘lipsa de reacţie’ a Avocatului Poporului la solicitările primite privind sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la această ordonanţă de urgenţă.

‘Victor Ponta şi Guvernul PSD au intrat în istoria negativă a Europei, deoarece în nicio ţară de pe Bătrânul Continent nu mai există o ordonanţă de urgenţă care să modifice peste 90 dintre articolele unei legi’, a afirmat Gheorghe Falcă.

Potrivit acestuia, Legea Educaţiei nr.1 din 2011 nu mai poate fi considerată o lege ca atare, fiind modificată voinţa Parlamentului de la momentul adoptării acesteia.
‘Legea Educaţiei nu mai este astăzi o lege, iar voinţa Parlamentului nu mai există, trecându-se prin acestă ordonanţă de urgenţă la dictatura Guvernului faţă de democraţia parlamentară care a existat atunci când s-a emis Legea 1 din 2011. De asemenea, Comisia de la Veneţia analizează în acest caz şi lipsa de reacţie a Avocatului Poporului’, a susţinut liderul democrat-liberal arădean.

El a mai adăugat că ‘este inadmisibil’ că instituţii ale statului şi societatea civilă au solicitat reacţia instituţiei Avocatul Poporului prin sute de memorii transmise, inclusiv 12 venite din judeţul Arad, însă aceasta nu a sesizat Curtea Constituţională cu privire la ordonanţa respectivă.