Falcă: Demisia conducerii PDL, corectă pentru posibilitatea de a avea o mişcare de centru-dreapta

Primarul oraşului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat, joi seară, că gestul conducerii PDL de a demisiona este "un gest corect pentru deschiderea posibilităţii de a avea o mişcare de centru-dreapta".

RomaniaTV.net
14 iun. 2012, 19:07
Falcă: Demisia conducerii PDL, corectă pentru posibilitatea de a avea o mişcare de centru-dreapta

Falcă a spus că, în acest moment, este nevoie de o mişcare de centru-dreapta care să contracareze mişcarea centru-stânga.

Acest gest al conducerii din care fac şi eu parte este un gest care transmite un semnal de posibilitate a reconstruirii unei structuri de centru dreapta puternice„, a afirmat Falcă.

Întrebat dacă din această mişcare ar putea face parte şi Mihai Răzvan Ungureanu, Falcă a spus că „oamenii care se consideră de centru-dreapta şi au fost dezamăgiţi de parcursul unui partid de centru-dreapta şi vor să vină în viaţa politică sunt bineveniţi”.

Întrebat dacă şi-ar asuma să facă parte dintr-o conducere interimară a PDL, Falcă a răspuns „să ajungem acolo, nu este important să ajungi într-o poziţie, ci important este să ai o viziune şi să o pui în practică”.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat, la rândul său, că este normal ca structura de conducere a PDL să facă gestul de a demisiona. „E normal să facă acest gest, e vorba de structura de conducere a partidului de a depune un mandat şi de a-şi asuma o responsabilitate”, a spus Scripcaru.

Preşedintele PDL, Emil Boc, şi toţi membrii Biroului Permanent Naţional al partidului şi-au depus demisiile, joi, urmând ca duminică să aibă loc o nouă şedinţă a Colegiului Director, în care să se stabilească detaliile organizării Convenţiei Naţionale extraordinare.

Boc a spus că preşedintele PDL, împreună cu întreg Biroul Permanent, şi-au prezentat demisia. Boc a spus că PDL a traversat România prin criză, iar măsurile luate de guvernarea PDL au fost bune şi corecte, dar au afectat electoral partidul.

Preşedintele PDL a anunţat că va avea loc o şedinţă a Colegiului Director, duminică, unde se vor lua decizii legate de Convenţia naţională extraordinară. Fostul premier a mai spus că actuala conducere va asigura interimatul până la congres.

Boc a spus că nu va candida pentru un nou mandat în fruntea PDL, ci se va ocupa de Primăria Cluj.