Falcă, despre suspendarea lui Preda: E un semnal de închidere a partidului

Sancţiunea primită de Cristian Preda din partea conducerii PDL e criticată de către Gheorghe Falcă, primarul Aradului catalogând suspendarea pentru şase luni a eurodeputatului democrat-liberal drept "un semnal de închidere a partidului". La rându-i, Elena Udrea afirmă că orice intenţie de sancţionare trebuie discutată în forurile partidului, fostul ministru afirmând că "speră să nu mai fie astfel de discuţii în PDL".

RomaniaTV.net
04 iun. 2013, 14:52
Falcă, despre suspendarea lui Preda: E un semnal de închidere a partidului

„Când eşti în procedură de reconstrucţie şi acorzi astfel de sancţiuni, dai un semnal de închidere a partidului, nu de deschidere. E o chestiune elementară: spui că vrei să reconstruieşti şi ce faci? Transmiţi mesaje de excludere, suspenzi… Nu deschizi partidul, îl închizi”, a precizat Gheorghe Falcă pentru ROMÂNIATV.NET.

Un mesaj similar are şi Elena Udrea, care face apel la încetarea ostilităţilor.

„Mă bucur că nu s-a trecut la excluderi. E o perioadă în care orice voce mai ales ca cea a lui Cristian Preda trebuie ţinută alături. Mă bucur că nu a fost exclus. Nu ştiu ce argumente au fost în sală la dezbateri. Orice intenţie de a sancţiona cu excluderea un membru de partid clar trebuie discutată în interiorul partidului şi există foruri de conducere în care se discută astfel de intenţii. Sper că nu vor mai fi astfel de discuţii în PDL”, a declarat Elena Udrea, pentru ROMÂNIATV.NET.

Conducerea PDL a decis, luni, să îl suspende din partid pe Cristian Preda pentru o perioadă de şase luni.

„Această propunere va trebuie aprobată în Consiliul Naţional de Coordonare. Au fost discuţii drăguţe. Nu a avut revendicări, nu a adus nicio critică. Zero critici. A răspuns întrebărilor colegilor. Eu de Cristian Preda nu mai vorbesc”, afirmase Vasile Blaga, la finalul şedinţei Biroului permanent Naţional.

Sancţionarea eurodeputatului a venit la o săptămână după ce vicepreşedintele PDL, Alin Popoviciu a cerut excluderea acestuia din partid pentru criticiile pe care Cristian Preda le-a adus conducerii democrat-liberale.