Falcă susţine că MRU va fi senator, iar alţi doi candidaţi PDL vor fi deputaţi

Purtătorul de cuvânt al ARD Arad, primarul Gheorghe Falcă, l-a prezentat, luni, pe Mihai Răzvan Ungureanu, drept câştigător al unui mandat de senator, afirmând că, potrivit calculelor făcute, ARD a obţinut în judeţ şi "doi spre trei deputaţi", transmite corespondentul Mediafax.

RomaniaTV.net
10 dec. 2012, 17:17
Falcă susţine că MRU va fi senator, iar alţi doi candidaţi PDL vor fi deputaţi

Într-o conferinţă de presă organizată la sediul PDL Arad, la care au fost prezenţi liderii judeţeni ai PDL şi candidaţii ARD din judeţ, Mihai Răzvan Ungureanu a fost prezentat jurnaliştilor drept câştigător al unui mandat de senator.

„Am făcut o analiză, avem rezultatele aproape finale, ne mai lipsesc câteva secţii care nu mai pot influenţa scorul electoral al ARD din Arad (…) Suntem bucuroşi de rezultat, din estimările noastre Alianţa a obţinut la Arad un senator şi doi spre trei deputaţi”, a spus primarul Aradului, Gheorghe Falcă, purtător de cuvânt al ARD Arad.

Falcă a menţionat că mandatul pentru Senat a fost câştigat de Mihai Răzvan Ungureanu, iar candidaţii Eusebiu Pistru şi Claudia Boghicevici ar obţine mandate de deputaţi, în timp ce numele celui de-al treilea posibil deputat ARD nu a fost precizat, afirmându-se că „totul depinde de BEC”.

Prezent la conferinţa de presă, Ungureanu nu a făcut comentarii pe tema calculelor făcute de ARD Arad în privinţa sa, declarând în schimb că „de la Arad porneşte reconstrucţia dreptei”.

„Suntem în momentul în care, după o campanie dificilă, spunem că la Arad dreapta s-a dovedit unită (…), ceea ce trebuie reprodus la scară naţională. Dreapta are nevoie de reconstrucţie, de o gândire clară, precisă, aplecată asupra soluţiilor pe care urmează să le ofere românilor”, a spus fostul premier.

El a adăugat că, din momentul în care dreapta va fi reprezentată în Parlament, va deveni o forţă politică „cu adevărat critică”.

„Credem că dreapta, dacă ajunge în opoziţie, va trebui să sancţioneze orice derapaj de la politicile democratice, orice încălcare a legii, orice abuz administrativ al puterii. Şi asta va face. Va fi, dacă va fi în opoziţie, o forţă politică cu adevărat critică şi credibilă”, a spus fostul premier.

Referitor la scorul electoral al ARD, Ungureanu a declarat că „nu reprezintă un eşec, ci şansa remarcabilă de a reconstrui politic România, de a reface clasa politică pe seama unor caractere tari, care să justifice încrederea tuturor românilor”.

Întrebat dacă este momentul unor demisii în structurile de conducere ale ARD, Ungureanu a spus: „Răspunsul la întrebare este şi o chemare către toţi liderii de partide ca, după ce se închid analizele (…), să existe disponibilitatea de a închega dreapta de care România are nevoie”.

USL a câştigat 58,61%% din voturile pentru Camera Deputaţilor şi 60,07% la Senat, după numărarea voturilor din 99,56% din secţii, ARD având 16,52% la Cameră şi 16,72% din voturi, potrivit BEC.