Faleza Mangalia-Saturn va fi reabilitată printr-un proiect cu fonduri europene de 23 milioane lei

Publicat: Joi, 07 Martie 2019 16:38 // Actualizat: Joi, 07 Martie 2019 17:17 // Sursa: romaniatv.net

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a semnat, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Est din Brăila, contractul de finanţare din fonduri europene pentru proiectul de modernizare a falezei Mangalia-Saturn, în valoare de 23 milioane lei, potrivit Agerpres.

Proiectul "Lucrări de amenajare şi modernizare zone de interes turistic - Sudul Litoralului" are o valoare totală de aproximativ 23 milioane de lei fiind finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 7 - Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului.

"Proiectul vizează reabilitarea falezei Mangalia-Saturn pe o distanţă de 2 km, prin refacerea integrală a zonei pietonale şi a sistemului de iluminat public urmând a fi edificat şi un punct de belvedere. Totodată, se va amenaja un spaţiu verde şi vor fi create alei de acces iar zonele cu diferenţe de nivel destinate traficului pietonal vor fi echipate cu scări de acces şi rampe pentru persoane cu dizabilităţi, urmând a fi echipate cu balustrade din inox rezistent în mediul marin" - se arată în comunicatul de presă al Primăriei Mangalia.

În context, primarul Cristian Radu a afirmat că pentru revitalizarea sudului litoralului, administraţia publică locală a conceput un program de reabilitare a acestora, astfel încât toate staţiunile Mangaliei să fie cât mai atractive pentru primirea turiştilor.

"În urmă cu aproximativ patru ani, am modernizat vechea faleză a oraşului, iar acum, acest proiect vine în completarea investiţiilor realizate de municipalitate pentru ca staţiunile noastre să devină destinaţiile de vacanţă preferate în rândul turiştilor români şi străini", a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

În prezent, Primăria Mangalia are în execuţie un portofoliu de proiecte cu fonduri europene ce vizează reabilitarea infrastructurii turistice, unul dintre acestea se referă la dezvoltarea edilitară în staţiunea Saturn, dar şi la elementele de modernizare a staţiunii Neptun-Olimp.

"De la începutul anului 2019, au fost semnate alte două proiecte cu fonduri UE privind reabilitarea unei biserici din oraş-monument istoric, respectiv cel de modernizare a centrului vechi din Mangalia, realizat printr-un program transfrontalier româno-bulgar şi curând vom semna contractul de reabilitare a tramei urbane, pe aproximativ 20 de străzi din municipiul Mangalia, în parteneriat cu Primăria Balcic" - a precizat Radu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
faleza Mangalia Saturn faleza saturn Mangalia
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
05 Apr
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H