Falimentul Astra a ajuns la final. Ce se întâmplă cu păgubiţii

Curtea de Apel bucureşti (CAB) a rămas în pronunţare asupra apelurilor formulate în dosarul de faliment al asigurătorului Astra de către acţionarii principali ai companiei şi doi dintre potenţialii creditori.

28 apr. 2016, 12:46
Falimentul Astra a ajuns la final. Ce se întâmplă cu păgubiţii

În următoarele zile, falimentul Astra ar putea fi confrmat definitiv de instanţă, iar păgubiţii vor primi despăgubirile.

În luna august 2015, după un an şi jumătate de administrare specială, ASF a decis să ceară falimentul Astra. În prezent, Astra se află în lichidare, starea sa de faliment fiind confirmată de Tribunalul Bucureşti. Decizia a fost atacată cu apel şi urmează ca o instanţă de la Curtea de Apel Bucureşti să pronunţe o decizie definitivă. Următorul termen a fost fixat pentru joi, 28 aprilie, scrie profit.

După confirmarea definitivă a stării de faliment, Fondul de Garantare a Asiguraţilor va putea începe plata despăgubirilor către clienţii Astra şi către terţii păgubiţi de aceştia. Valoarea maximă a despăgubirilor estimate de FGA ar fi de aproximativ 700 de milioane de lei.

În momentul în care i s-a cerut falimentul, Astra mai avea în portofoliu 2,5 milioane de poliţe de asigurare şi 1,8 milioane de clienţi.