Fals medic ortoped din Bucureşti, reţinut din nou. 70 de persoane au fost înşelate, potrivit anchetatorilor

70 de persoane au fost înşelate de falsul medic ortoped din Capitală. Este concluzia poliţiştilor în urma anchetei. Oamenii legii au intrat din nou în cabinetul medical şi au ridicat mai multe documente şi aparatură. Bărbatul de 26 de ani suspectat că practica fără drept profesia de medic, într-un cabinet din Sectorul 3, a fost reţinut din nou de poliţiştii din Capitală.

RomaniaTV.net
14 mart. 2019, 13:44
Fals medic ortoped din Bucureşti, reţinut din nou. 70 de persoane au fost înşelate, potrivit anchetatorilor

Poliţişti de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare, joi, două mandate de percheziţie domiciliară, atât la reşedinţa, cât şi la cabinetul medical în care îşi desfăşura activitatea un bărbat bănuit de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi folosire a instrumentelor false, potrivit news.ro.

Potrivit Poliţiei Capitalei, după 27 februarie şi în urma apelului public legat de acest dosar, alte cinci persoane au sesizat Secţia 11 Poliţie cu privire la faptul că în urma unor anunţuri găsite pe internet au mers la un cabinet de ortopedie, din Sectorul 3, pentru consult medical de specialitate, unde au plătit sume de bani pentru consultaţie şi şedinţe de recuperare unui bărbat care a pretins că este specialist ortoped, deşi acesta nu era medic şi nu avea specializare în domeniul menţionat, totodată folosind parafă medicală falsificată. 

Astfel, în urma extinderii cercetărilor au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie, fiind ridicate mai multe bunuri şi înscrisuri, printre care aparatură medicală, documente financiar contabile şi buletine de analize medicale.

Din investigaţii a rezultat că peste 70 de persoane au apelat la serviciile medicale oferite de bărbat, toate persoanele urmând a fi contactate, pentru a se stabili dacă au solicitat sau nu servicii medicale acestuia.

Prejudiciul creat prin săvârşirea faptei a fost estimat la 200.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, falsificare de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi folosire a instrumentelor false, cu bărbatul în stare de reţinere. El va fi prezentat magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 3.

Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, fusese reţinut şi în 27 februarie de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, fiind suspectat de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi folosire a instrumentelor false.

Ulterior, pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, anunţa Poliţia Capitalei.

Conform sursei citate, în ianuarie, poliţişti de la Secţia 11 au fost sesizaţi de o femeie în vârstă de 34 de ani despre faptul că, în 17 decembrie 2018, a plătit o sumă de bani unei societăţi comerciale cu profil medical, din Sectorul 3, pentru efectuarea unui examen de specialitate, iar reprezentantul firmei i-a eliberat un buletin de analiză, fără a o supune vreunui control sau a o conecta la un aparat. Ulterior, un medic specialist de la un spital i-a adus la cunoştinţă că buletinul de analize respectiv nu reprezintă un examen imagistic.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat că într-un imobil situat în Sectorul 3 sunt amenajate mai multe spaţii folosite ca puncte de lucru de către mai multe societăţi.

Astfel, cabinetul indicat de reclamantă a fost închiriat unei societăţi comerciale reprezentată de un bărbat în vârstă de 26 de ani. El a fost prins, iar asupra sa au fost găsite mai multe ştampile, cu inscripţii aferente mai multor specializări medicale. De asemenea, au fost identificate şi ridicate mai multe documente, diplome şi certificate, ce urmează a fi expertizate, având în vedere existenţa unei suspiciuni rezonabile că acestea sunt false.

Din verificările făcute la instituţii cu atribuţii în domeniul sănătăţii a rezultat că în evidenţele acestora nu există vreun medic cu datele de identificare ale bărbatului.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Cei care au intrat în contact cu falsul medic sunt rugaţi să se adreseze direct Secţiei 11 Poliţie, care instrumentează cazul.