Falsificatori de carduri, arestaţi la Craiova

Nouă membri ai grupării de falsificatori de carduri care acţionau în Franţa au fost arestaţi preventiv. Alţi doi tineri au primit interdicţia de a părăsi localitatea

RomaniaTV.net
10 apr. 2013, 10:28
Falsificatori de carduri, arestaţi la Craiova

Magistraţii Tribunalului Dolj au emis, marţi seară, mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pentru nouă dintre membrii reţelei de falsificare de carduri, informează Mediafax. Printre persoanele arestate se află şi Marin Mihăilă, considerat liderul acestei grupări. Alte două persoane vor fi cercetate în libertate, dar au interdicţie de a părăsi localitatea.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au emis, în noaptea de luni spre marţi, ordonanţe de reţinere pentru nouă persoane, suspectate de falsificare de carduri bancare. În total la audieri au fost duse 14 persoane.

Alte patru persoane care făceau parte din această reţea sunt reţinute în Franţa.

Ulterior, în 8 aprilie, procurorii DIICOT au prins în flagrant alte trei persoane aflate într-un autoturism cu care se deplasau în municipiul Craiova, fiind descoperite şi ridicate aparatură şi echipamente de skimming. În aceeaşi zi, procurorii au făcut 18 percheziţii în judeţele Dolj şi Hunedoara, la locuinţele membrilor grupării şi au ridicat din casele suspecţilor mai multe calculatoare, carduri clonate, dar şi documente.

Membrii grupării au confecţionat, distribuit şi montat aparatură de tip skimming pe ATM-uri din state ale Uniunii Europene, Cambodgia sau Coreea. Datele de identificare copiate erau folosite pentru falsificarea unor mijloace de plată electronică, utilizate ulterior pentru efectuarea de retrageri sau operaţiuni financiare frauduloase, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Conform anchetatorilor, în anul 2009 o parte dintre tinerii reţinuţi luni s-ar fi asociat cu Iustin Covei, fiul judecătorului Marin Covei, tot în vederea falsficării de carduri.

Liderul grupării, Marin Mihăilă, este judecat într-un alt caz similar, alături de Iustin Covei, acuzat, alături de alte persoane, de iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice – fabricarea şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate, accesul fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, falsificarea şi punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică.

Covei s-a aflat în arest preventiv din septembrie 2009, fiind eliberat un an mai târziu, sub control judiciar.