Familia Aurei Ion face propria anchetă: Ei o să-l scoată vinovat pe Iovan. Avionul era un coşciug cu aripi

Familia Aurei Ion, studenta moartă în accidentul din Munţii Apuseni, a angajat un expert tehnic privat care va efectua o investigaţie completă privind starea avionului prăbuşit. Decizia unei alte expertize a fost luată după ce autorităţile au anunţat că nu au fost depistate anomalii tehnice la aparatul de zbor.

03 feb. 2015, 10:03
Familia Aurei Ion face propria anchetă: Ei o să-l scoată vinovat pe Iovan. Avionul era un coşciug cu aripi

Tatăl Aurei Ion nu are încredere în concluziile autorităţilor privind starea de funcţionare a avionului prăbuşit în Apuseni. După ce Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a anunţat că nu s-au detectat anomalii tehnice în funcţionarea motoarelor, familia Ion a decis să apeleze la un expert privat, potrivit ziarulring.ro.

Am angajat un expert tehnic pentru a studia epava avionului, pentru că ei sunt în stare să-l scoată Concorde. La 40 de ani, aparatul de zbor era excepţional, după concluziile lor. Normal că ei o să-l scoată pe Iovan vinovat. Nu spun că nu are şi el vina lui, dar i-a adus pe toţi pe pământ. Probabil că are o vină că a plecat pe timpul ăla, că nu s-a întors de la Sibiu, probabil pentru că s-a urcat în avionul ăla care era un coşciug cu aripi, nu-mi dau seama„, a spus Valentin Ion, tatăl Aurei.

Acesta a mai declarat că a angajat o altă casă de avocatură. „Avocaţii au fost peste tot, la Romatsa, la STS, își fac propria lor anchetă, nu te poţi baza pe procurori, trebuie să-ţi faci şi tu ancheta ta, să ai martorii tăi, să interoghezi şi oamenii de la instituţii, şi doctorii, că pe urmă încep confruntările„, a precizat Valentin Ion.

Citeste si: ACCIDENT APUSENI. Tatăl Aurei Ion a declarat cine sunt vinovaţii pentru moartea fiicei sale