Familia Bodnariu şi-a recuperat toţi cei cinci copii

Potrivit purtătorului de cuvânt al familiei Bodnariu, pastorul Cristian Ionescu, municipalitatea comunei Naustdal din Norvegia s-a înțeles cu părinții să aducă toți cei cinci copii acasă.

03 iun. 2016, 11:56
Familia Bodnariu şi-a recuperat toţi cei cinci copii

Vă mulțumim tuturor pentru dragostea, suportul, rugăciunile și implicarea dumneavoastră! Domnul să vă binecuvânteze și să vă răsplătească! Deoarece urmează o perioadă de reintegrare și reacomodare a copiilor în casa părintească, este foarte important în zilele care urmează să respectăm nevoia de liniște și intimitate netulburată a familiei Bodnariu! Apreciem înțelegerea și colaborarea dumneavoastră!„, a transmis pastorul Cristian Ionescu.

Comisia pentru Afaceri Sociale, Sanatate si Dezvoltare Durabila a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) au decis joi, 2 iunie a.c., elaborarea unui Proiect de Raport intitulat: „Asigurarea unui echilibru intre interesul superior al copilului si necesitatea de a mentine familiile unite”, demers care concretizeaza motiunea pentru rezolutie depusa in luna ianuarie a acestui an de catre senatorii Ben-Oni Ardelean, Titus Corlatean si Viorel-Riceard Badea, membri ai Delegatiei romane la APCE, sustinut de reprezentanti din 14 tari.

Raportul APCE va examina in ce masura actiunile abuzive din ultimii ani ale serviciile sociale de protectia copilului (Barnevernet) din Norvegia, inclusiv in cazul familiei Bodnariu, sunt compatibile cu standardele relevante ale Consiliului Europei, iar rezolutia, care va sintetiza continutul raportului, va cuprinde recomandari de lege in atentia autoritatilor de la Oslo.

CITEŞTE ŞI Cazul Bodnariu, în atenţia presei internaţionale

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Oslo, monitorizează cu prioritate cazul Bodnariu și continuă acordarea asistenței consulare de specialitate, în limita competențelor legale, a precizat MAE, vineri, în urma unei solicitări AGERPRES.

„În perioada 30 mai — 2 iunie s-au desfășurat în cadrul Comitetului administrativ regional pentru afaceri sociale dezbateri cu privire la acest caz, în urma cărora s-a convenit retragerea dosarului privind preluarea celor 5 copii ai familiei Bodnariu de către Serviciul de Protecție a Copilului. Misiunea diplomatică a luat legătura cu cetățeanul român, tatăl copiilor, care a confirmat că, potrivit celor stabilite în înțelegerea dintre reprezentanții legali ai familiei și autoritățile norvegiene, aceștia urmează să revină în cadrul familiei, treptat, în perioada imediat următoare. Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Oslo, monitorizează cu prioritate cazul și continuă acordarea asistenței consulare de specialitate, în limita competențelor legale”, afirmă MAE.

Pastorul Bisericii Penticostale Elim din orașul american Chicago, Cristian Ionescu, a anunțat vineri că familia Bodnariu și-a recuperat toți cei cinci copii, după o înțelegere între părinți și Municipalitatea Naustdal din Norvegia.

„Vă mulțumim tuturor pentru dragostea, suportul, rugăciunile și implicarea dumneavoastră!”, a scris pastorul, într-un comunicat postat pe site-ul www.bodnariufamily.org.

Pastorul Cristian Ionescu a cerut ca familiei să i se respecte nevoia de intimitate, dat fiind că ‘urmează o perioadă de reintegrare și reacomodare a copiilor în casa părintească’.

Barnevernet, serviciul social norvegian pentru protecția copilului, îl redase familiei Bodnariu pe mezinul Ezekiel, ca urmare a deciziei unei instanțe judecătorești.