Familia „Cenuşăresei” din Marea Britanie, condamnată la 40 de ani de închisoare

Patru români au fost condamnaţi în Marea Britanie pentru sechestrare şi trafic de persoane. Ei au primit fiecare pedepse cuprinse între 9 şi 13 ani de închisoare.

RomaniaTV.net
20 apr. 2012, 08:03

În urmă cu o lună, presa britanică scria despre cazul unei fetiţe românce, comparată cu Cenuşăreasa. Conaţionalii ei o luaseră din ţară şi o forţaseră să lucreze ca servitoare.

Potrivit Daily Mail, micuţa era obligată să muncească încontinuu şi era bătută când refuza să facă ceva. În afară de ea, familia de infractori mai traficase şi un bărbat de 53 de ani, care locuia la el acsă şi pe care îl puneau să cerşească şi îl violaseeră.

Marian Neamu, de 25 de ani, îl violase pe bărbat împreună cu fratele lui, după ce acesta le ceruse ceva de mâncare. Neamu va petrece 13 ani în spatele gratiilor, fiind găsit vinovat de trafic de fiinţe umane, viol, asalt sexual şi privare ilegală de libertate, scrie haringeyindependent.co.uk.

Fratele lui Marian Neamu, Florin Zlatea, care l-a violat pe bărbatul pe care îl exploatau, va face 9 ani de închisoare, pentru aceleaşi capete de acuzare.

Mama celor doi infractori, Alexandra Oaie, de 44 de ani, a fost condamnată la 9 ani de închisoare pentru trafic de persoane şi abandonul minorei care îi fusese dată în îngrijire. Soţul femeii, Aurel Ilie Zlatea, de 45 de ani, ava face 9 ani şi 6 luni de închisoare pentru aceleaşi infracţiuni, la care s-a adăugat şi asaltul asupra bărbatului.

Aurel Ilie îl păcălise pe bărbatul care, în România, fusese electrician şi lucrase pentru familia infractorului, că îi datorează 4.000 de euro şi că, pentru a-i da înapoi, trebuie să vină în Marea Britanie să lucreze la ei în familie, pe gratis. Când a ajuns acolo, infractorii l-au deposedat de telefonul mobil şi de permisul de conucere auto, l-au bătut, iar când electricianul a încercat să fugă, l-au prins şi l-au legat cu lanţuri, într-o pivniţă.

Nevasta lui Aurel Ilie, Alexandra Oaie, a fost cea care a adus-o şi ep fetiţă în Marea Britanie, ca s-o exploateze. Oaie a convins-o pe mama fetiţei, care o creştea singură, să îi dea ei în grijă fetiţa, în Marea Britanie, pentru că poate să îi ofere un viitor mai bun. Dar odată ajunsă acolo, fetiţa, care şi-a căpătat porecla de „Cenuşăreasa” după ce au descoperit-o poliţiştii. Fusese ţinută în condiţii mizerabile, bătută, forţată să facă treburi gospodăreşti grele şi trimisă la cerşit.