Familia Furdui a scăpat de coșmarul german. A revenit în România: „Am ajuns din nou într-o lume mai bună”

Din ce în ce mai multe familii de români se întorc acasă, după experiențele traumatizante trăite în Occident. Printre ele, familia Furdui, ai cărei copii au fost „confiscați" de instituțiile staului german, caz care încă provoacă revoltă în societatea românească, după ani de zile. Totuși, după mult chin, cei doi soți au revenit în România, alături de cei șapte copii. 

03 mai 2023, 13:28
Familia Furdui a scăpat de coșmarul german. A revenit în România: „Am ajuns din nou într-o lume mai bună”

După 21 de ani de locuit în afară, Familia Furdui și-a găsit liniștea tot în România. Aceștia au revenit în țară înainte de Paște.

„Am locuit în străinătate 21 de ani, era necesară o schimbare. Am fost din nou aici pentru puțin timp după vacanță, l-am adus și pe David, fiul cel mare, pentru că toți copiii au vrut doar să fie împreună”, a declarat Camelia Furdui, potrivit Ziarul Românesc.

Camelia și Petre Furdui s-au cunoscut în Spania, s-au căsătorit și ulterior s-au stabilit în Germania. Au împreună șapte copii, cu care au locuit mai mulți ani în Walsrode.

În urmă cu aproximativ doi ani, toți copiii au fost luați de Protecția Copilului după ce fiul cel mare le-a transmis profesorilor de la școală că sora lui mai mică este tratată sever de către părinți. Pentru a-i pe copii, părinții au trecut prin momente cumplite. Au avut loc atât intervenții la nivel politic, cât și proteste de susținere a familiei.

„Am găsit o căsuță lângă bunicii mei, într-un peisaj frumos în care acum lalelele înfloresc atât de frumos. Copiii preferă să stea în grădină, să se joace împreună și să se simtă bine”, a mai transmis Camelia Furdui.

 

Familia Furdui se simte eliberată, după ce a revenit în România: „Mă simt din nou mai confortabil cu copiii mei”

 

La patru kilometri se află o școală germană, iar la un kilometru, o grădiniță. Tatăl copiilor, Petru, își va câștiga banii din activitatea ca instalator.

„Mă simt din nou mai confortabil cu copiii mei și aștept cu nerăbdare un viitor bun”, a mai declarat Camelia, care și-a exprimat recunoștința față de cei care i-au susținut.

„A fost o perioadă foarte dificilă pentru amândoi, pentru mine și soțul meu. Am ajuns din nou într-o lume mai bună”, a mai declarat mama celor șapte copii.

Casa de pe Kammererstrasse din Walsrode, în care familia a locuit mai mult timp, urmează să fie vândută.

Citește și:

FOTO. Poveste fericită și emoționantă. Familia de români care a reușit să-și facă propriul paradis acasă, după ce a muncit pe rupte în Occident: „Pozele fac cât o mie de cuvinte. Prietenii spuneau că în țara noastră nu se poate trăi frumos”