Familia Furdui a scăpat de coșmarul german. A revenit în România: „Am ajuns din nou într-o lume mai bună”

Din ce în ce mai multe familii de români se întorc acasă, după experiențele traumatizante trăite în Occident. Printre ele, familia Furdui, ai cărei copii au fost „confiscați" de instituțiile staului german, caz care încă provoacă revoltă în societatea românească, după ani de zile. Totuși, după mult chin, cei doi soți au revenit în România, alături de cei șapte copii. 
Filip Stan
03 mai 2023, 13:28
Familia Furdui a scăpat de coșmarul german. A revenit în România: „Am ajuns din nou într-o lume mai bună

După 21 de ani de locuit în afară, Familia Furdui și-a găsit liniștea tot în România. Aceștia au revenit în țară înainte de Paște.

„Am locuit în străinătate 21 de ani, era necesară o schimbare. Am fost din nou aici pentru puțin timp după vacanță, l-am adus și pe David, fiul cel mare, pentru că toți copiii au vrut doar să fie împreună”, a declarat Camelia Furdui, potrivit Ziarul Românesc.

Camelia și Petre Furdui s-au cunoscut în Spania, s-au căsătorit și ulterior s-au stabilit în Germania. Au împreună șapte copii, cu care au locuit mai mulți ani în Walsrode.

În urmă cu aproximativ doi ani, toți copiii au fost luați de Protecția Copilului după ce fiul cel mare le-a transmis profesorilor de la școală că sora lui mai mică este tratată sever de către părinți. Pentru a-i pe copii, părinții au trecut prin momente cumplite. Au avut loc atât intervenții la nivel politic, cât și proteste de susținere a familiei.

„Am găsit o căsuță lângă bunicii mei, într-un peisaj frumos în care acum lalelele înfloresc atât de frumos. Copiii preferă să stea în grădină, să se joace împreună și să se simtă bine”, a mai transmis Camelia Furdui.

 

Familia Furdui se simte eliberată, după ce a revenit în România: „Mă simt din nou mai confortabil cu copiii mei”

 

La patru kilometri se află o școală germană, iar la un kilometru, o grădiniță. Tatăl copiilor, Petru, își va câștiga banii din activitatea ca instalator.

„Mă simt din nou mai confortabil cu copiii mei și aștept cu nerăbdare un viitor bun”, a mai declarat Camelia, care și-a exprimat recunoștința față de cei care i-au susținut.

„A fost o perioadă foarte dificilă pentru amândoi, pentru mine și soțul meu. Am ajuns din nou într-o lume mai bună”, a mai declarat mama celor șapte copii.

Casa de pe Kammererstrasse din Walsrode, în care familia a locuit mai mult timp, urmează să fie vândută.

Citește și:

FOTO. Poveste fericită și emoționantă. Familia de români care a reușit să-și facă propriul paradis acasă, după ce a muncit pe rupte în Occident: „Pozele fac cât o mie de cuvinte. Prietenii spuneau că în țara noastră nu se poate trăi frumos”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!