Familia lui Andrei Gheorghe, mesaj emoţionant de ADIO: „Stătea prost cu răbdarea, s-a grăbit…”

Familia lui Andrei Gheorghe a postat un mesaj de adio, pe Facebook, în care anunţă că va respecta dorinţa jurnalistului de a fi incinerat.

20 mart. 2018, 20:42
Familia lui Andrei Gheorghe, mesaj emoţionant de ADIO: „Stătea prost cu răbdarea, s-a grăbit…”

Andrei Gheorghe a murit, pe 19 martie 2018. Fostul prezentator și realizator de televiziune și radio din România avea 56 de ani. O moarte care întristează România și pe care Andrei Gheorghe, cu umorul lui non-conformist, pare că și-a prevestit-o.

„Salutare Naţiune! Fiul tău Andrei a plecat dintre noi, a plecat aşa cum a venit, ca o explozie care nu ştie să ceară voie la nimic. Fiul tău Andrei a fost şi fiu rispitor şi cel mai blajin creştin. Fiul tău nu s-a temut să fie liber, să spună ce crede, să trăiască cum crede. Şi-a iubit copiii, familia, şi femeile, radio-ul, tv-ul, presa scrisă şi online-ul, filmele şi toate manifestările culturale inteligente. Iubea şi ştiinţa sau poate mai degrabă o respecta, nimic din ceea ce merita nu a scăpat neiubit de Andrei. Şi da, ştia să certe pe măsura iubirii sale, putea certa de la cel mai mic puradel până la tine, Naţiune. Certa somând o schimbare, nu-i făcea plăcere, spera că ceilalţi să înţeleagă, să evolueze, să crească, chiar şi împotriva dorinţei sau putinţei lor. Aşa era el, Naţiune, fiul tău Andrei, iubitul meu bărbat, minunatul lor tata, şi senzaţionalul vostru coleg mai mare, dar nu atât de mare încât să fi trebuit să plece… Stătea prost cu răbdarea, s-a grăbit….

Va puteţi lua rămas bun de la Andrei Gheorghe, joi 22 Martie şi Vineri 23 Martie, la Galeria Möbius, Str Mendeleev D.I. nr 2, Sector 1, Bucureşti. Dorinţa exprimată în nenumărate ocazii a fost că la moartea să fie incinerat. Aşadar, incinerarea are loc Sâmbătă 24 martie, la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici, ora 10 a.m. „

Vezi şi: Andrei Gheorghe: „Mort”. Răspunsul macabru oferit de fostul jurnalist, în 2015, la întrebarea „Unde te vezi peste 5 ani”

Andrei Gheorghe a fost găsit mort în baia casei sale, iar poliția, apelată la ora 22:25, la 12 ore de la deces, a confirmat moartea omului de radio și televiziune.

Andrei Gheorghe s-a născut la 14 ianuarie 1962, la Lipetk, Rusia. A absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti (secţia rusă-engleză).

Şi-a început activitatea jurnalistică în 1991, ca reporter special la Radio Constanţa, unde a rămas până în 1993. Consacrarea i-a adus-o emisiunea de radio ’13-14′, realizată la Pro FM Bucureşti (1996-2002). La postul PRO TV a moderat şi emisiunea ‘Lanţul Slăbiciunilor’.

În 2002 şi 2003, a realizat la Antena 1 emisiunea ‘Gheorghe’ şi a reluat emisiunea ’13-14′, mai întâi la Radio 21 şi apoi la Radio Total (2005-2006).

A avut un rol secundar în filmele ‘Amen’ (2002) al lui Costa Gavras, ‘Tinereţe fără tinereţe’ (2007) al lui Francis Ford Coppola şi a colaborat cu trupa de hip hop ‘Paraziţii’ pentru albumul ‘Irefutabil’. A mai realizat un scurtmetraj în 2008, numit ‘Dubla personalitate’, conform Agerpres.ro.

În 2006 a publicat volumul ‘Midnight Killer – Banalitatea s-a născut la oraş’, însoţit de un CD audio în colecţia ‘Ego Publicistica’ de la Editura Polirom.

Citeşte şi Mesajul cutremurător al fostei soţii a lui Andrei Gheorghe. „Iubitul meu care nu mai eşti aici…”

În 2004 a devenit consilier media şi realizator de emisiuni (‘Politică, frate!’ şi ‘Am o ştire pentru tine!’) la Realitatea TV, post cu care a încheiat colaborarea în mai 2008.

A scris la ‘Academia Caţavencu’ şi în ghidul ’24-FUN’. În afară de realizarea de emisiuni radio şi TV, a deţinut funcţii de conducere la posturile unde a lucrat: director de programe la Radio Sky Constanţa şi Pro FM Bucureşti, director de programe al trustului Media Pro, consilier în probleme de marketing la Antena 1 Bucureşti.

La 16 martie 2009 a revenit în trustul Realitatea-Caţavencu, unde a fost realizatorul emisiunii ‘Cu Gheorghe şi Mihaiu’ de la Radio Guerilla. Din septembrie 2009, timp de trei luni, a fost moderatorul unui reality show românesc difuzat la postul TV Kanal D: ‘Rătăciţi în Panama’.

La 4 ianuarie 2010, Andrei Gheorghe a preluat funcţia de consilier al ministrului finanţelor, Sebastian Vlădescu, fiind responsabil cu coordonarea Departamentului de Comunicare. A ocupat acest post până la 26 februarie 2010, când Ministerul Finanţelor a încetat relaţiile contractuale cu acesta.

A realizat emisiunea ‘Clubul de poker’ la postul Prima TV în România (septembrie – decembrie 2010) şi ‘Salutare Naţiune’ pe canalul Prime în Republica Moldova (Chişinău) (2010-2011). În cursul anului 2012 a realizat emisiunea-interviu ‘Oameni şi oameni’ la postul The Money Channel.