Familia lui Bercea Mondial, din nou în faţa judecătorilor. Decizia privind arestul, amânată pentru vineri

Noi audieri în cazul de şantaj în care este implicat fratele preşedintelui au avut loc joi, la Tribunalul Constanţa. Izaura, fiica lui Bercea Mondial, soţul ei, Marius Constantin, dar şi un frate al femeii au ajuns la Tribunalul Constanţa pentru  da declaraţii în legătură cu banii pe care i-ar fi primit Mircea Băsescu. Ei au cerut ridicarea măsurilor arestului preventiv şi controlului judiciar. Hotărârea a fost amânată pentru vineri.

RomaniaTV.net
17 iul. 2014, 07:11
Familia lui Bercea Mondial, din nou în faţa judecătorilor. Decizia privind arestul, amânată pentru vineri

Izaura Anghel a fost citată, joi, la Tribunalul Constanţa pentru a fi audiată în procesul privind şantajul exercitat asupra lui Mircea Băsescu.

La sosirea la tribunal, Izaura a spus din nou că ea şi familia ei nu au nicio vină în toată această poveste şi că nu au intenţionat nicio secundă să-l şantajeze pe Mircea Băsescu, cel care i-a botezat fetiţa, ci doar să-şi recupereze banii daţi pentru ca tatăl ei, interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, să fie eliberat din închisoare, ceea ce nu s-a mai întâmplat.

„E rău să fii pe drumuri toată ziua, dar ne-a pus Mircea pe drumuri. Nu ne aşteptam la aşa cva, pentru că noi nu am vrut să-l şantajm. Noi am mers doar să ne cerem banii înapoi. El l-a trimis pe Marian Căpăţână la noi să ne ajute. Avem încredere în justiţie şi sperăm că va fi o decizie favorabilă”, a spus Izaura Anghel.

Fiica lui Bercea spune că acuzaţiile avocatului lui Mircea Băsescu privind autenticitatea înregistrărilor folosite ca probe de DNA sunt nefondate. „DNA a făcut expertiza. Dacă DNA minte… Eu tot ce am avut cu Mircea Băsescu am dat, nu mai am nimic. Înregistrările au fost la sora mea şi la mătuşa mea. La Mircea Băsescu trebuia percheziţii, să se caute banii care s-au luat”, a spus Izaura.

La instanţă a fost adusi şi soţul Izaurei, Marius Constantin, arestat pentru şantaj, dar şi un fiu al lui Bercea Mondial.

La plecarea de la Tribunalul Constanţa, Izaura Anghel a declarat că la dosar nu există nicio probă care să susţină şantajul de care sunt acuzaţi ea, soţul ei şi fratele ei. „Procuroarea nu are nicio probă la dosar şi îl ţine pe bărbatul meu nevinovat. Nu a arătat nicio probă, doar spune că să menţine starea de arest. Nu au dat soluţia. Noi toate filmurile pe care le-am avut cu Mircea Băsescu le-am dat. Zice că există dovezi că Mircea Băsescu a fost ameninţat cu darea în vileag. Păi ce înseamnă? Că i-am sus că mă duc la DNA înseamnă dare în vileag? M-am adresat statului, nu l-am ameninţat că te omor, că te tai, că te fac. Iar dacă am făcut aşa ceva şi are probe împotriva mea, să mă arestează, ce mai aşteaptă?”, a spus Izaura la ieşirea de la instanţă.

Fiica lui Bercea Mondial spune că Mircea Băsescu i-a spus că i-ar fi dat 200.000 de euro Laurei Codruţa Kovesi „ca să ia dosarul de la Slatina să pleacă cu el la Craiova”, dar că înregistrarea acelei discuţii a dispărut de la dosar.

Izaura Anghel spune că tot Mircea Băsescu i-a spus că 300.000 de euro ar fi ajuns la Traian Băsescu, dar tocmai această înregistrare a fost pierdutp: „Au fost înregistrări făcute de noi, dar nu mai există din greşelile noastre. Era pe înregistrare când spunea el că au ajuns la frate-su 300 de mii de euro. Am pierdut înregistrările noi, nu anchetatorii”.

Judecătorii vor decide abia mâine dacă acceptă cererile copiilor şi ginerelui lui Bercea Mondial.