Familia lui Gaddafi vrea să dea în judecată NATO

Rudele fostului lider libian acuză NATO că atacul asupra convoiului în care se afla Gaddafi a fost premeditat, deşi acesta nu reprezenta o ameninţare pentru civili. 

RomaniaTV.net
26 oct. 2011, 12:32
Familia lui Gaddafi vrea să dea în judecată NATO

Rudele fostului dictator libian Muammar Gaddafi, ucis la scurt timp după capturare, vor intenta o acţiune în instanţă la Curtea Militară Internaţională împotriva NATO.

„Elicopterele Alianţei au deschis focul asupra convoiului (în care se afla Gaddafi). Acest convoi nu reprezenta o ameninţare pentru civilii apăraţi de NATO. A fost vorba de o operaţiune care a vizat, cu premeditare, eliminarea liderului libian„, a declarat avocatul francez Marcel Ceccaldi pentru unn post de radio francez citat de publicaţia online newkerala.com.
Avocatul a criticat şi decizia expunerii, timp de patru zile, a cadavrului lui Gaddafi într-un centru comercial din Misrata.
Muammar Gaddafi, care a „stăpânit” Libia timp de 42 de ani, a murit la scurt timp după ce fusese capturat în viaţă, la 20 octombrie, de luptătorii Consiliului Naţional de Tranziţie în Sirte, oraşul său natal.

 


loading...
Partenerii noștri