Familia lui Marian Cozma, urmărită de probleme. Parcă e un blestem. Ce se întâmplă la 8 ani de la moartea handbalistului

Familia lui Marian Cozma nu are linişte de 8 ani, de când handbalistul a fost ucis într-un club din Ungaria. Petre Cozma este, în continuare, devastat că şi-a pierdut fiul, iar din cauza supărărilor şi el, şi soţia sa se confruntă cu grave probleme de sănătate.

RomaniaTV.net
30 iul. 2017, 12:04
Familia lui Marian Cozma, urmărită de probleme. Parcă e un blestem. Ce se întâmplă la 8 ani de la moartea handbalistului

Petre Cozma, tatăl marelui handbalist Marian Cozma, ucis în Ungaria în urmă cu opt ani, se confruntă cu grave probleme de sănătate, iar recent a fost nevoit să cheme salvarea pentru că nu mai putea să respire, scrie cancan.ro.

Din 2009 şi până acum, Petre Cozma nu şi-a mai găsit liniştea şi nici nu îşi poate potoli dorul de fiul său, Marian, ucis cu sânge rece de mai mulţi romi într-un club din Veszprem. Din cauza supărării, el şi soţia sa au ajuns se confrunte cu grave probleme de sănătate.

„Acum câteva zile m-am simţit foarte rău, nu mai puteam respira. Am chemat de urgenţă salvarea. Medicii mi-au spus că totul este din cauza supărărilor şi mi-au spus să nu mă mai agit, să nu mă mai consum că îmi fac rău. Dar cum pot să fac asta când băiatul meu nu mai este? Cum cred că pot uita ce am păţit? Mă va urmări acest şoc până voi închide ochii. Îmi spune o grămadă de lume că mă înţelege, că ştiu prin ce trec. Nimic mai fals! Nimeni nu poate şti ce este în sufletul meu. Doar cineva care şi-a pierdut copilul ca mine îmi poate spune că mă înţelege. Îmi este greu. Am mari probleme de sănătate, cu diabetul, cu un deget de la picior… Am fost la un pas să mă taie, să rămân fără el. Unui prieten i-a murit băiatul din cauza drogurilor. Şi îmi spunea «nea Petre, acum te înţeleg şi eu prin ce treci». I-am spus că e altă situaţie la el. Băiatul lui şi-a făcut-o cu mâna lui. Al meu a fost omorât. Şi soţia, sărăca, are mari probleme. E mai rău ca mine. A început să surzească…”, a spus Petre Cozma.

Marian Cozma a murit pe 8 februarie 2009, după ce a fost înjunghiat de mai mulţi romi maghiari într-un club din Veszprem. Cei trei criminali, Raffael Sandor, Nemeth Gyozo şi Sztojka Ivan, dar şi trei complici, iubita lui Raffael, Bihari Csaba si Pal Gabor, au fost condamnaţi, însă acum unii sunt liberi, iar alţii au scăpat de detenţia pe viaţă.

„Nu s-a mai întâmplat nimic nou în legătură cu criminalii. Nu am primit niciun ban, deşi se vorbea de despăgubiri de sute de mii de euro. Dar niciun ban nu va anula suferinţa pierderii băiatului. Am primit o sumă modică de bani de la Ministerul de Externe din Ungaria, pe care am folosit-o pentru «Fundaţia Marian Cozma». Le-am luat copiilor echipamente, mingi…”, a mai spus Petre Cozma.