Familia lui Nuțu Cămătaru face concurență băncilor. Și-au deschis IFN acasă și dau legal bani împrumut

Nutu Cămătaru dă bani cu dobândă legal. Asa s-ar putea interpreta noua afacere a familiei sale, un IFN cu sediul acasă la interlopul devenit protagonist de carte. Cum s-a lecuit după atatea condamnări pentru cămătărie, Ion Balint, se pare, a găsit calea legală de a-și continua activitatea care l-a consacrat.

03 feb. 2023, 11:50
Familia lui Nuțu Cămătaru face concurență băncilor. Și-au deschis IFN acasă și dau legal bani împrumut

Familia lui Nuțu Cămătaru face concurență băncilor. Claudia Balint, partenera de viață a interlopului devenit între timp protagonistul cărții ”Dresor de lei și de fraieri”, scrisă de Codin Maticiuc, s-a asociat cu fiul lui Nuțu Cămătaru, Daniel Nicolae Balint, și au inființat firma DN Capital Investments IFN SRL. Sediul IFN-ului este în șoseaua Sălaj, mai exact acasă la Nuțu Cămătaru. În societate mai apar, ca asociați minoritari, alte două persoane: un avocat și soția unui fost șef din jandarmerie, scrie Fanatik.ro.

Citește și: Fiul lui Sile Cămătaru, prins de Poliţie în Italia. Dani Balint a fost dat în urmărire prin Interpol în primăvara anului 2022

Firma înființată de familia lui Nuțu Cămătaru în 2021 se ocupă cu activități de creditare și include: acordarea creditelor de consum, finanțarea comerțului internațional, asigurarea finanțării pe termen lung a industriei de către băncile industriale, împrumuturi monetare în afara sistemului bancar, acordarea de credite pentru cumpărarea locuințelor de către instituții specializare care nu primesc depozite și servicii de amanetare și gaj.

Citește și: Suma impresionantă strânsă de fiul lui Nuţu Cămătaru din „darul” de la nunta cu 600 de invitaţi

Societatea apare ca fiind în funcțiune, însă nu mai este activă din iunie 2022, potrivit datelor de la ANAF sectorul 5, citate de Fanatik.