Familia lui Petrică Mîțu Stoian rupe tăcerea după ce a interzis folosirea numelui și imaginii regretatului artist. Care e, de fapt, motivul din spatele acestei decizii

După scandalul uriaș provocat de dezacordul familei lui Petrică Stoian ca numele și imaginea regretatului artist să fie folosite în timpul spectacolelor comemorative, sora acestuia își explică acum decizia.

04 dec. 2022, 15:05
Familia lui Petrică Mîțu Stoian rupe tăcerea după ce a interzis folosirea numelui și imaginii regretatului artist. Care e, de fapt, motivul din spatele acestei decizii

Sora lui Petrică Mîțu Stoian, Maria Tărchilă, a făcut o serie de declarații după ce a interzis prin intermediul unei ordonanțe prezidențiale spectacolele în memoria artistului. Fanii și alți artiști nu au privit deloc cu ochi buni această decizie fiindcă nu au înțeles care e motivul.

Maria Tărchilă a spus că nu vrea ca unele persoane că câștige bani de pe urma imaginii fratelui său.

„Noi, moștenitorii, surorile și cei doi nepoți, nu suntem de acord ca niște impostori să-și atribuie acest spectacol cu numele fratelui meu și cu cântecele lui și să încaseze bani. Nici nu ne-au cerut părerea, nu ne-au întrebat. Noi n-am cerut nicio sumă, nici n-am discutat. Puteau să facă un spectacol caritabil și așa am fi fost de acord. Dacă artiștii care au cântat spun că sunt prietenii lui Petrică, puteau să vină pe gratis să cânte în memoria lui Petrică. Nu vrem să facă alții câștiguri pe imaginea lui Petrică.”, a declarat Maria Tărchilă, pentru starpopular.ro.

Sora lui Petrică Mîțu Stoian a mai făcut precizarea că familia va fi cea care îl va comemora pe regretatul interpret de muzică populară.

„În memoria lui Petrică, noi o să facem un festival la nivelul și valoarea lui artistică. Cu soliști care au fost colegi cu el, totul va fi pe gratis, noi nu facem cu bani. Vom organiza festivalul anul viitor, așa cum se cuvine, publicul poate să vină pe gratis. Nu suntem ca alții, care vor să câștige pe spatele fratelui meu.”, a mai spus sora lui Petrică Mîțu Stoian, pentru sursa citată.

Numele lui Petrică Mîțu Stoian, interzis la evenimentul organizat în memoria lui

Petrică Mîțu Stoian a murit în urmă cu un an, iar colegii de breaslă au hotărât să organizeze un concert în memoria artistului, în luna noiembrie. Show-ul a fost la un pas să fie anulat din cauza surorilor cântărețului.

Printre cântăreții invitați să cânte la evnimentul cu pricina s-au numărat Alin, Gabriel Matei, Raoul, Steliana Sima, Mioara Velicu, Niculina Stoican, Gelu Voicu, Emilia Ghinescu, Elisabeta Turcu sau Valentin Sanfira şi ar fi trebuit să fie şi Constantin Enceanu, cel mai bun prieten al artistului. Solistul a decis să se retragă din spectacol, dar asta nu este tot. Cele care au vrut să anuleze evenimentul au fost chiar surorile lui Petrică Mîțu Stoian care nu au vrut să i se folosească numele.

,,Da, este adevărat că surorile lui nu şi-au dat acordul, probabil că vor bani mulţi. În loc să zică mulţumesc şi sărut mâna, că ele n-au lucrat cu el, eu l-am dus peste tot, pe litoral, în spectacole. Şi noi nu avem voie să-i folosim numele pe scenă şi trebuie să-i zicem doar Petre lui Petrică Mîţu Stoian. Au uitat că l-am ajutat de multe ori. Îmi pare rău că nu vine nici Constantin Enceanu şi am fost nevoiţi să-l înlocuim cu alţi artişti iubiţi de public pe care îi vedeţi pe afiş”, a precizat pentru Click, organizatorul spectacolului Anghel Stoian.

Cum au reacționat artiștii la această decizie

Mioara Velicu a dezaprobat decizia familiei: „Sunt dezamăgită pentru că , în primul rând, familia ar fi trebuit să fie în față, în primele rânduri, și să participe odată cu noi la spectacol. A fost foarte urât din partea lor, dar asta e situația. Există o lege și noi trebuie s-o respectăm. Noi ne-am fi dorit ca pe ecran să fie Petrică Mîțu Stoian, pentru că în memoria lui am dat concertul”.

„Nu știu cine deține drepturile asupra numelui și asupra imaginii regretatului Petrică Mîțu Stoian, dar este trist că atunci când faci ceva pentru un artist cineva se opune și nu vrea să folosim nici numele, nici imaginea. Totuși, este un artist și un artist lucrează cu imaginea, lucrează cu numele… și e foarte greu când nu poți să faci lucrul acesta”, a declarat şi Emilia Ghinescu.