Familia Nicolaescu ACUZĂ Patriarhia că a VEGHEAT ca nicio slujbă să nu aibă loc la crematoriu

Familia lui Sergiu Nicolaescu susţine că Patriarhia a trimis "un paznic" la Crematoriul din Vitan - Bârzeşti pentru a se asigura că nicio slujbă religioasă nu va avea loc înainte de incinerarea regizorului, informează România TV. Patriarhia Română dezminte prezenţa unui preot ortodox la momentul incinerării regretatului artist Sergiu Nicolaescu.

RomaniaTV.net
05 ian. 2013, 11:58
Familia Nicolaescu ACUZĂ Patriarhia că a VEGHEAT ca nicio slujbă să nu aibă loc la crematoriu

Sergiu Nicolaescu a fost condus sâmbătă pe ultimul drum. Trupul neînsufleţit al marelui regizor a fost incinerat la crematoriul din Vitan-Bârzeşti din Bucureşti, cu onoruri militare, la ceremonia de incinerare participând familia, prietenii şi apropiaţii regizorului, printre care s-a aflat şi fostul preşedinte Ion Iliescu.

Iolanda Nicolaescu, sora lui Sergiu Nicolaescu, a declarat la Antena 3, că a existat un reprezentant al Patriarhiei Române prezent la incinerarea regizorului. „Nu mi-a plăcut. La altă lume le-a lăsat să facă slujbă la crematoriu, dar pentru el s-a trimis de la Patriarhie în mod special să fie urmărit ca nu cumva să fie vreun preot. Se poate atâta mârşăvenie? Acum câteva săptămâni a murit un prieten şi i s-a făcut slujbă acolo şi nu a interesat pe nimeni, dar lui Sergiu Nicolaescu să nu-i facă. De ce?”, se întreabă sora lui Sergiu Nicolaescu.

Patriarhia Română susţine, într-un comunicat de presă, că: „Niciun preot al Bisericii Ortodoxe Române nu a fost prezent pentru a oficia o slujbă religioasă la momentul incinerării regretatului artist Sergiu Nicolaescu”.

Dana Nicolaescu, soţia regizorului, a precizat că incinerarea a fost „dorinţa expresă” a soţului său, pe care i-a respectat-o.

Contactată telefonic de jurnaliştii România TV, prof. dr. Monica Pop a susţinut faptul că regizorul Sergiu Nicolaescu a dorit să fie incinerat.

Doamna Nicolaescu nu face decât să respecte dorinţa lui Sergiu Nicolaescu şi am avut de mai multe ori discuţii de genul acesta pentru că atunci când venea la spital la consultaţie şi la control şi stăteam de vorbă. Discuţia a pornit de la încercarea noastră de a convinge populaţia că este bine să ne transformăm în donatori de ţesuturi şi organe atunci când nu mai suntem ca să ajutăm pe alţi oameni şi decât să ne mănânce viermii. Bineînţeles, el întotdeauna mi-a spus că e perfect de acord şi că el îşi doreşte să fie incinerat şi nu altfel. Asta a fost dorinţa dumnealui. E un lucru pe care eu îl ştiu de 15 ani. În niciun caz doamna nu greşeşte, doamna nu face decât să respecte dorinţa pe care soţul ei a avut-o. Şi noi medicii, unii dintre noi avem această părere. Mi se pare anormal să ajungem acolo şi să fim devoraţi de nişte mici vieţuitoare şi cel puţin eu sunt de acord cu această poziţie a lui. Discuţia a pornit de la faptul că am spus că eu dacă aş fi într-o situaţie de genul acesta aş dori ca să mi se ia orice fel de organ sau ţesut ca să pot să ajut alt om. Şi în acest context a avut loc discuţia aceasta şi ştiu sigură că dânsul asta a dorit.”, a declarat Monica Pop.

Incinerarea lui Sergiu Nicolaescu nu a fost văzută cu ochi buni de toţi românii. Mai mulţi oameni erau deranjaţi de faptul că marele regizor nu a fost înmormântat creştineşte şi au huiduit-o pe soţia lui.