Familia primului român infectat cu coronavirus mutată într-un centru de carantină

Familia primului român infectat cu coronavirus va fi ridicată de acasă și dusă în carantină. Autoritățile vor astfel să țină suspecții în condiţii de siguranță mai stricte, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
28 feb. 2020, 12:52
Familia primului român infectat cu coronavirus mutată într-un centru de carantină

Romanul este salariat la o unitate unde italianul este patron principal, aceştia întrând în contact în ultimele zile. Acesta se află de două zile izolaţi la domiciliu. Primarul consideră că situaţia va fi destul de gravă, mai ales în cazul în care acesta a participat la un eveniment împreună cu alte 30 de persoane.

În urmă cu câteva zile, românul a fost în Germania, stat infectat cu coronavirus. Astfel, situaţia se complică şi există posibilitatea ca acesta să fi luat virusul de acolo şi nu de la cetăţeanul italian.

„Este salariat la o unitate unde italianul este patron principal și au fost, într-adevăr în contact, în ultimele zile. De două zile au fost izolați, am avut poliția în permanență aici. Astăzi după-amiază a fost și medicul de familie aici și nu avea nici un simptom. Eu intuiesc că va fi destul de gravă situația și va trebui să extindem testarea la toți cei care au fost la acel eveniment. În jur de 30 de persoane. În urmă cu câteva zile tânărul a participat la un eveniment, la șeful său, Ovidiu Păsărică. Din câte știu lucra la o unitate de prelucrare a lemnului. Iubita tânărului se află și ea în izolare, la domiciliu, în Tg-Jiu”.

Tânărul din comuna Progoria, județul Gorj a fost luat în miezul nopții de o ambulanță SMURD cu izoletă venită din județul Dolj. În casa din localitatea gorjeană au rămas rudele bolnavului, care au fost testate și au rezultate negative. Oamenii vor sta izolați la dimiciliu sub pază timp de 14 zile după care vor fi testatați din nou. Doar persoanele echipate au voie să intre la ei, autoritățile sunt cele care le vor duce mâncare și le vor monitoriza starea de sănătate.


loading...
Partenerii noștri